GREVA GENERALA pe 5 octombrie

GREVA GENERALA pe 5 octombrie
Profesorii, medicii, politistii si functionarii intra in Greva generala pe 5 octombrie! 
Manifestari sindicale de amploare anuntate pentru luna octombrie, fix inaintea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

Pentru prima data in Romania, va fi creata Alianta Bugetarilor. Pe 5 octombrie va fi greva generala in tot sistemul bugetar din Romania: profesorii, medicii, politistii sau functionarii.

Anuntul a fost facut de presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI), Aurel Cornea, care a declarat joi ca scopul Aliantei este stoparea procesului de asumare a raspunderii de catre guvern pe prezentul proiect privind salarizarea unitara.

800.000 de oameni vor participa la greva generala din ziua de 5 octombrie.

Calendarul de actiuni a Aliantei Bugetarilor

•15 septembrie: pichetarea Parlamentului
•5 octombrie: greva generala in toata Romania 

 

O soluţie - căderea Guvernului!

Dumitru Costin, liderul de sindicat al BNS, a afirmat, pentru evz.ro, că toate sindicatele afiliate au decis să susţină acţiunea de protest a sindicatelor din sistemul bugetar. Potrivit acestuia, discuţiile pe marginea acţiunii de protest din 5 octombrie au avut loc în ultimele zile, fiind consecinţa nemulţumirii faţă de grila unică de salarizare. Sindicatul BNS are 50.000 de bugetari.

"Nebunia a plecat de la faptul că executivul a renunţat la dialog. Nu e afectat doar sectorul bugetar, ci şi cel economic. Guvernul a modificat şi textul înaintat Parlamentului", a spus Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa.

Acesta a declarat că legea salarizării unice are mari erori care duc la inechităţi grave. "Încercăm să-i atragem pe parlamnetari de partea noastră şi să promovăm unele amendamente necesare în lege. În caz contrar considerm că unica soluţie este întroducerea moţiunii de cenzură şi căderea Guvernului, pentru că legea salarizării unice, în forma actuală va duce la mari proteste sociale".

Premierul Emil Boc a recunoscut ieri, la o emisiune la Televiziunea Naţională, că legea salarizării unice a suferit modificări, chiar şi după ce a fost trimisă la Parlament. Premierul a precizat că sunt "corecţii", dar nu a explicat la ce se referă acestea.

Din Alianţa Bugetarilor constituită astăzi fac parte Federaţia "Alma Mater", Federaţia "Spiru Haret", Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sanitas, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială, Federaţia Naţională a Statisticienilor, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică "Publisind", Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Prima reacţie la Guvern

Premierul Emil Boc i-a convocat la sediul Guvernului pe miniştrii Marian Sârbu, ministrul Muncii, şi pe Gheorghe Pogea, ministrul de Finanţe. Întâlnirea este prima reacţie oficială, în condiţiile în care după anunţul sindicatelor, nici un membru al Guvernului nu a făcut vreo declaraţie.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2358

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
925

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Vineri, 22 Septembrie 2017
525

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...