CRIZA DE SARBATORI: Bugetarii botosaneni, fara prime de Craciun!

CRIZA DE SARBATORI: Bugetarii botosaneni, fara prime de Craciun!
Pe langa faptul ca au ramas fara 25% din salariu, bugetarii nu vor primi anul acesta nicio prima de Craciun din partea statului. Singurii care vor avea ceva motive de bucurie vor fi angajatii din primarie.

Pe langa faptul ca nu primesc nimic de Craciun, angajatii Consiliului Judetean risca sa fie nevoiti sa restituie primele de care au beneficiat anul trecut. Si asta deoarece Curtea de Conturi a decis ca au fost acordate ilegal.

Functionarii publici din Prefectura Botosani nu primesc niciun leu in plus pentru mica vacanta de sarbatori. "Angajatii Prefecturii nu vor primi nimic in plus fata de salariu, cu ocazia sarbatorilor de iarna", a precizat Radu Dorulet, consilier in cadrul institutiei Prefectului.

Nici angajatii Fiscului nu vor beneficia  anul acest de prima de Craciun. "Noi nu am primit nici anul trecut. Sunt altii care primesc porcul si alte cadouri, si anume angajatii Regiilor, care inregistreaza, de fapt, si cele mai mari pierderi. Noi nu beneficiem de nimic", a declarant Andrei Paramanov.

La Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca situatia este similara. "Pana acum nu am primit nimic oficial. Dar, la ce vremuri de criza traversam, ma indoiesc ca angajatii vor primi ceva cu ocazia sarbatorilor de iarna", a precizat Sorin Sologon, directorul AJOFM.

Nici la Directia de Sanatate Publica bugetul institutiei nu permite acordarea unor prime. "In niciun caz. Nu sunt bani pentru asa ceva", a spus Teodor Feraru, directorul economic al DSP.

Nou-infiintata societate de termoficare, Modern Calor, face si ea economie. "Nu, in nicun caz nu vom acorda prime de Craciun angajatilor nostri", a fost raspunsul directorului Ion Diaconu.

Semne de intrebare cu privire la acordarea unor prime cu ocazia sarbatorilor de iarna sunt si la Directia Silvica Botosani. Pentru angajatii acestei institutii ar fi o premiera sa nu primeasca niciun leu in plus pentru Craciun, ei beneficiind de prime consistente in fiecare an. "Deocamdata nu stim nimic cu privire la primele de Craciun", a declarat directorul Directiei Silvice.
 
Angajatii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului nu au nicio garantie ca se vor putea bucura de cativa lei in plus la salariu luna aceasta. "Nu stim nimic oficial cu privire la primele de Craciun", a precizat Nicu Macovei, presedintele sindicatului Impact.

Chiar daca nu este vorba despre o prima de Craciun, angajatii Primariei Botosani vor primi, luna aceasta, bani in plus la salariu. "Prime nu vor primi, insa pentru luna aceasta au venit bani pentru echivalarea salariilor functionarilor din Primarie cu salariile functionarilor din CJ sau Prefectura", a precizat Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani.

Candva invidiati pentru siguranta locului de munca si pentru faptul ca primeau premii si stimulente, bugetarii au inceput sa faca parte din categoria oamenilor care, in functie de hotararile inconsecvente ale guvernantilor, isi pot pierde slujba in orice moment. Astfel, primele si cadourile nu mai par sa fie o prioritate pentru angajatii la stat, desi salariile au scazut semnificativ in ultimul an.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1191

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1608

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
511

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...