Carnete de munca uitate la ITM!

Carnete de munca uitate la ITM!

 Leo Kohut  

Mii de carnete ale fostilor salariati din judet au fost abandonate la Inspectoratul Teritorial de Munca. Reprezentantii ITM au solicitat si ajutorul primarilor din judet, care la randul lor sa anunte cetatenii din comuna care au de ridicat aceste carnete sa se prezinte pentru a le lua.

Potrivit reprezentantilor ITM, cei care nu vin sa isi ridice carnetele de munca nu vor putea ca ulterior, la calcularea pensiei, sa dovedeasca vechimea pe care au avut-o in campul muncii.
In cazul angajatilor activi, carnetele de munca sunt transmise angajatorilor, iar apoi acestea sunt predate titularilor, pe baza de proces-verbal.

"Sunt persoane care au incetat activitatea la angajatori si care refuza, din diverse motive, sa le ridice, poate o parte s-au invatat sa fie carnetele de munca la o institutie, ca le creaza mai multa siguranta. Fiind un document personal si cu caracter oficial nu il putem trimite prin Posta. Singura solutie este ca acestia sa se prezinte la noi. Am facut comunicate inclusiv la comune. Cei care nu vin sa ridice probabil sunt plecati la munca in straintate", a declarat Leo Kohut, inspector adjunct in cadrul ITM Botosani.

Aici poate fi consultata lista cu persoanele care nu si-au ridicat carnetele de munca:

http://www.itmbotosani.ro/Carnete%20de%20Munca%20Incetate%20si%20Neridicate.pdf
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
17

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
8

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
425

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...