Asteapta cu groaza ziua de salariu: Vezi cat vor castiga salariatii DGASPC Botosani!

Asteapta cu groaza ziua de salariu: Vezi cat vor castiga salariatii DGASPC Botosani!

DOINA NACU

Ca toti ceilalti bugetari, salariatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani vor primi pe luna august salariile diminuate cu cateva sute de lei bune, in urma calculelor rezultand foarte multe salarii care se apropie de minimul pe economie, respectiv 600 lei.

Desi statele de plata ale celor 1.100 de angajati nu sunt finalizate pana la aceasta data, reprezentantii Directiei au furnizat cateva informatii aproximative cu privire la salariile pe care le vor lua angajatii DGASPC incepand cu luna august, dupa ce s-a aplicat diminuarea cu 25% a salariilor bugetarilor.

"Fiecare salariu va fi calculat in functie de vechime si de deducerile personale ale fiecaruia si de grilele de incadrare. Pe 5-6 august vom avea statele de plata cu salariile nete ale fiecarui salariat cu aplicarea acelei reduceri de 25%", a precizat Doina Nacu, consilier din cadrul DGASPC.

Din calculele economistilor din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, un sef de serviciu pe baza de contract va primi, incepand cu luna august, un salariu de 1.000 lei, fata de 1.400 cat primea pana acum, iar un director va primi 1.600 lei, fata de 2.100, la nivelul Directiei fiind trei posturi de directori.

Un instructor de educatie va beneficia de aproximativ 900 lei, fata de 1.200 cat primea pana acum, un asistent social  va primi 900 lei fata de 1.200 lei,  un ingrijitor va primi 900 lei fata de 1.200 lei, un asistent maternal cu doi copii sanatosi va primi  900 lei fata de 1.200, iar un asistent maternal cu doi copii cu handicap va primi 1.200 lei fata de 1.600, cat primea pana acum.

Cel mai prost platiti vor fi infirmierii, care vor primi in mana chiar mai putin de 600 lei, astfel ca de la un salariu de 765 lei se va ajunge la un salariu de 580 lei.


 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
154

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
123

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
176

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...