Asteapta cu groaza ziua de salariu: Vezi cat vor castiga salariatii DGASPC Botosani!

Asteapta cu groaza ziua de salariu: Vezi cat vor castiga salariatii DGASPC Botosani!

DOINA NACU

Ca toti ceilalti bugetari, salariatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani vor primi pe luna august salariile diminuate cu cateva sute de lei bune, in urma calculelor rezultand foarte multe salarii care se apropie de minimul pe economie, respectiv 600 lei.

Desi statele de plata ale celor 1.100 de angajati nu sunt finalizate pana la aceasta data, reprezentantii Directiei au furnizat cateva informatii aproximative cu privire la salariile pe care le vor lua angajatii DGASPC incepand cu luna august, dupa ce s-a aplicat diminuarea cu 25% a salariilor bugetarilor.

"Fiecare salariu va fi calculat in functie de vechime si de deducerile personale ale fiecaruia si de grilele de incadrare. Pe 5-6 august vom avea statele de plata cu salariile nete ale fiecarui salariat cu aplicarea acelei reduceri de 25%", a precizat Doina Nacu, consilier din cadrul DGASPC.

Din calculele economistilor din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, un sef de serviciu pe baza de contract va primi, incepand cu luna august, un salariu de 1.000 lei, fata de 1.400 cat primea pana acum, iar un director va primi 1.600 lei, fata de 2.100, la nivelul Directiei fiind trei posturi de directori.

Un instructor de educatie va beneficia de aproximativ 900 lei, fata de 1.200 cat primea pana acum, un asistent social  va primi 900 lei fata de 1.200 lei,  un ingrijitor va primi 900 lei fata de 1.200 lei, un asistent maternal cu doi copii sanatosi va primi  900 lei fata de 1.200, iar un asistent maternal cu doi copii cu handicap va primi 1.200 lei fata de 1.600, cat primea pana acum.

Cel mai prost platiti vor fi infirmierii, care vor primi in mana chiar mai putin de 600 lei, astfel ca de la un salariu de 765 lei se va ajunge la un salariu de 580 lei.


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spune Aaaaa! gândește-te la gura ta, gândește-te la sănătatea ta!

Marţi, 20 Martie 2018
92

Greu de crezut, dar în România există un capitol al sistemului sanitar care nu a beneficiat niciodată de fonduri guvernamentale, asta deși există state europene pentru care acest secto...

Chinul lui Andrei, băiatul cu sindrom Down care a înotat la Paris. "Pentru antrenamente mergem la Suceava, la bazin", spune tatăl copilului!

Marţi, 20 Martie 2018
668

Cazul lui Andrei, copilul cu sindrom Down, a ajuns în atenția țării întregi, atunci când părinții săi au reclamat că fiul lor este discriminat într-o unitate școla...

Vremea rece menține numărul mare de infecții respiratorii: Peste 2300 de cazuri înregistrate la Botoșani în ultima săptămână!

Marţi, 20 Martie 2018
122

În continuare, la Botoșani numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii este în creștere, numai în ultima săptămână Direcția de Sănătate Publică monitorizând pe...