PSD, marele învingător al alegerilor parlamentare de la Botoşani! Rezultate finale- FOTO
BOTOSANI

La capătul unor zile teribile, membrii Biroului Electoral de Circumscripţie Botoșani au finalizat centralizarea tuturor voturilor exprimate de botoşăneni la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

PSD, marele învingător al alegerilor parlamentare de la Botoşani! Rezultate finale- FOTO

   Ştiri.Botoşani.Ro

PSD a reuşit să obţină mai mult decât spera la debutul acestei campanii electorale, dărâmând speranţele liberalilor că vor mai ajunge la putere în acest ciclu electoral.

Biroul Electoral de Circumscripţie a încheiat centralizarea voturilor botoşănenilor, exprimate în cadrul celor 422 de secţii deschise în judeţul Botoşani.

Pentru Senat, şi fără a mai constitui o surpriză, PSD a acumulat 83.526 de voturi, reprezentând 61,59% din totalul voturilor valabil exprimate. Principalul competitor politic al PSD, PNL, a adunat 28.100 de voturi, adică 20,70%.

Un rezultat "decent" a obţinut şi ALDE, care la Botoşani a fost votat de 4,34% dintre votanţi, adunând astfel 5.894 de voturi. O formaţiune proaspăt apărută, care însă la Botoşani nu a avut decât doi candidaţi, USR, a strâns 4.092 de voturi, adică 3,01%.

La Camera Deputaţilor, PSD a "defilat" cu 83.206 voturi, reprezentând 61,48% din totalul voturilor exprimate de botoşăneni, urmat fiind de PNL, cu 27.942 voturi, ceea ce înseamnă 20,64%.

ALDE a obţinut un scor un pic mai mic la Senat, 4,02%, adică 5.448 voturi. Uniunea Salvaţi România a fost însă depăşită la Botoşani de PMP-ul lui Traian Băsescu, care a adunat 3,39%, adică 4.591 voturi. USR a adunat doar 2,92%, adică 3.953 de voturi.

Până acum, PSD se bazează pe cinci mandate de deputaţi şi două de senator, în timp ce PNL Botoşani îşi va trece în "palmaresul" politic două mandate de parlamentar- unul de deputat şi unul de senator.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
11

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
140

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
336

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....