Aectra Romania - scheme tehnologice complete de nutritie pentru principalele culturi din Romania

Aectra Romania - scheme tehnologice complete de nutritie pentru principalele culturi din Romania

Prezenti la Botosani cu ocazia Simpozionului anual de prezentare de inputuri, alaturi de fermierii botosaneni si Comcereal Botosani, organizatorul acestui eveniment, reprezentantii Aectra Romania au prezentat ultimile Oferte destinate agiculturii din Botosani.

Prin vocea Directorului de Marketing, dl. Dan Farcas- reprezentantul Aectra Agrochemicals, cultivatorii și producătorii agricoli din Botosani au putut viziona solutiile relevante anului agricol 2018 in materie de biostimulatori, adjuvanti pentru culturi agricole cat si scheme de nutritive personalizate, judetul nostru avand diferite forme de culturi agricole.

Simpozionul organizat de Comcereal Botosani a avut loc in data de 30 ianuarie la Popas Cucorani, eveniment la care au luat parte peste 250 de reprezentanti ai cultivatorilor agricoli din judetul Botosani.








Prezentare Aectra Agrochemicals

Parte a Grupului de firme Aectra, Aectra Agrochemicals a luat fiinta in anul 1994, ca raspuns la potentialul important al pietei de inputuri pentru Agricultura din Romania.

In perioada de inceput, Aectra a contribuit la introducerea pe piata a produselor concernului multinational Du Pont de Nemours (erbicide, fungicide si insecticide), demonstrand fermierilor beneficiile oferite de utilizarea unor produse de ultima generatie, cu doze reduse, eficacitate selectiva si randamente versus costuri sporite. Ulterior, aceasta colaborare s-a orientat si catre alte companii multinationale lider in domeniul protectiei plantelor, dar si spre segmente conexe, prin primul parteneriat cu Pioneer Hi-Bred. Au rezultat astfel primele scheme tehnologice complete de tratament pentru principalele culturi din Romania.

In paralel, Aectra a inceput o lunga activitate de testari si validari in camp ale solutiilor tehnologice aduse de cele mai multe ori in premiera in Romania, impreuna cu fermierii parteneri. Aceasta experienta dobandita cu producatorii locali, specifica conditiilor de clima, cunostinte si tehnologie din Romania, a contribuit decisiv la evolutia companiei si la capacitatea Aectra de a continua sa investeasca si sa aduca solutii RELEVANTE, care sa creasca productiile si sa contribuie la dezvoltarea agriculturii romanesti.

In ultimii ani, constienta de importanta tot mai mare a nutritiei foliare si a biostimularii plantelor, de progresele pe care aceasta categorie de produse le poate aduce nivelului si calitatii productiei, Aectra si-a adancit expertiza in acest domeniu, devenind lider detasat pe piata biostimulatorilor din Romania.

Printre problemele la care Aectra incearca sa vina cu solutii inovatoare se numara si cresterea eficacitatii tratamentelor sanitare si a calitatii apei folosite la solutia de stropit, prin utilizarea pe scara larga a adjuvantilor.

In contextul tendintelor manifestate la nivel mondial, de orientare tot mai clara catre Agricultura de Precizie, Aectra si-a marit capacitatea de a oferi fermierilor solutii de nutritie personalizate, prin dezvoltarea unei linii de fabricatie de fertilizanti foliari, solizi si lichizi, la unitatea sa de productie si cercetare de la CIG - Campia Turzii.

Mai nou, Aectra este implicata in dezvoltarea pe piata din Romania a unor servicii de diagnoza integrate, folosind metode de tele-detectie avio si prin satelit a culturilor, coroborate cu studii de cartare a solului si analize foliare in zonele identificate ca sensibile, toate avand ca rezultanta recomandari de nutritie si stimulare la nivel de parcela.

Produse prezentate:

TERRA-SORB® COMPLEX - este cel mai folosit biostimulator pe bază de aminoacizi din România, cu rezultate în producții de excepție, în fiecare an, la mii de fermieri. Conținutul ridicat în aminoacizi esențiali liberi, obținuți prin hidroliza enzimatică, lângă care se întâlnesc, în concentrații adecvate, o serie de elemente nutritive și microelemente indispensabile oricărei plante de cultură, fac din TERRA-SORB® COMPLEX unul dintre cei mai compleți și performanți biostimulatori ai momentului. Este ideal pentru repornirea rapidă în vegetație a plantelor primăvara, fiind supra-numit „startul culturilor”.

NHDELTA – Gama de fertilizanti foliari si de sol care revolutioneaza nutritia cu azot a plantelor! Produsele au la baza o tehnologie care stabilizeaza azotul sub forma ureica prin legarea de un cation metalic (Potasiu, Calciu, Magneziu etc.). Se reduc semnificativ pierderile de azot prin levigare sau volatilizare, consumul energetic al plantei de transformare a azotului in aminoacizi si proteine este de 12 ori mai redus in comparatie cu solutiile standard, iar plantele sunt incurajate sa se dezvolte lateral si nu apical, rezultand o crestere semnificativa a productiei. Este tehnologia cu care s-au realizat recordurile mondiale la grau (peste 17 tone/ha) si rapita (peste 6,5 tone/ha), in Marea Britanie si Noua Zeelanda.

BLACKJAK® –  Biostimulator pe bază de acizi humici 100% natural, cu rol în refacerea fertilității solului și înrădăcinare accelerată, prin creșterea conținutului de humus, stimularea activității microbiene și deblocarea elementelor nutritive din sol. Conținutul ridicat de materie organică humificată echivalează cu 7-8 tone de gunoi de grajd, eliminând în plus contaminarea cu semințe de buruieni și ouă de dăunători.

ATONIK® - Este cel mai vechi biostimulator de crestere si fructificare din lume (din 1945), fiind utilizat intensiv de fermierii din peste 70 de tari de pe 5 continente. In Romania a fost omologat inca din 1977, fiind considerat indispensabil in obtinerea unor productii ridicate si de calitate destinate exportului. Compozitia sa unica pe baza de polifenoli are, printre multe altele, rol in proliferarea si cresterea lastarilor, fotosinteza, fertilitatea florilor si formarea fructelor, chiar si in conditii de stres biotic si abiotic.

ISOTAC® – Corector de pH si duritate pentru apa folosita la solutiile pentru tratamente fitosanitare. Creste semnificativ eficacitatea tratamentelor, in special in cazul erbicidarilor. Poate reduce astfel consumul de inputuri cu pana la 20%.

NU-FILM® P– Adjuvant pe bază de rășini de pin, cu rol în creșterea eficacității tratamentelor fitosanitare și îmbunătățirea randamentului fertilizantilor foliari. Pe lângă dispersia uniformă a substanțelor aplicate pe frunze, creșterea aderenței și a absorbției acestora, produsul asigură și protecția la spălare timp de 7-10 zile. Are rezultate dovedite în creșterea eficacității erbicidelor pre-emergente peliculare, împiedicând levigarea acestora spre straturile inferioare ale solului.
(P).