Achitarea în apel a unei importante firme cât şi a administratorului acesteia, după 7 respectiv 8 ani de judecată

În data de 27.07.2018 Instanţa de Judecată Curtea de Apel Târgu Mureş a pronunţat sentinţa definitivă în cauza în care a fost condamnată în primă instanţă societatea Victor Construct Botoşani. Judecătoria Botoşani, ca primă instanţă, a condamnat societatea la pedeapsa cu interzicea dreptului  de a participa la licitaţii publice pentru o perioadă de 1 an. 

 

În apelul declarant de societate, Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa dată de Judecătoria Botoşani şi a restabilit dreptul societăţii de a participa la licitaţii. PUTEM APRECIA CĂ ACEASTĂ SENTINŢĂ a Curţii de Apel Târgu Mureş a restabilit încrederea în valorile normale într-un sistem democratic în care trebuie să preleveze respectul pentru drepturile persoanelor şi domnia legii. 

Aproape toată presa locală cât şi naţională, după condamnarea în prima instanţă,  a etichetat societatea Victor Construct ca fiind una cu un trecut extrem de agitat pe linie penală. Din această cauză, repercusiunile au avut consecinţe atât la nivel de imagine cât şi în ceea ce priveşte relaţiile cu autorităţile publice, bănci, şi chiar lucrări în execuţie. 

Nu a mai existat prezumţia de nevinovăţie până la judecarea cauzei în apel, motiv pentru care, folosindu-se de această sentinţă în prima instanţa, mulţi concurenţi au încercat eliminarea noastră de pe piaţă, prin excluderea de la licitaţii, chiar dacă sentinţa nu era definitivă. 

Lupta în care a fost angajată societatea Victor Construct a confirmat încă o dată tăria de caracter a omului de afaceri Victor Mihalachi, care, deşi a avut şi personal un alt proces  ( vezi dosarul Prisecariu) în care a fost condamnat de aceeaşi Judecătorie Botoşani în prima instanţă, a fost achitat în urma admiterii apelului de către Curtea de Apel Suceava, a reuşit să găsească puterea şi forţa necesară pentru a fi competitiv  atât pe plan personal cât şi în ceea ce priveşte societatea Victor Construct. 

În decursul timpului, profesionalismul societăţii de construcţii Victor Construct SRL, s-a evidenţiat prin finalizarea cu succes a peste 1756 obiective de investiţii deosebit de importante pentru societatea românească.


(Comunicat al S.C.Victor Construct)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
464

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
750

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
32

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...