Vizită a echipei de proiect Erasmus+ la Instituţia Prefectului Botoşani - FOTO

Vizită a echipei de proiect Erasmus+ la Instituţia Prefectului Botoşani - FOTO

Conducerea Instituţiei Prefectului a primit astăzi vizita echipei de proiect Erasmus+ "We are all human beings", formată din 55 de membri - cadre didactice şi elevi - din Italia, Spania, Slovacia, Turcia şi de la Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, aflată la a doua mobilitate.

Coordonatorul echipei şi iniţiatorul proiectului, Ahmet Polat, din Turcia, a explicat intenţiile sale de conexiune între diferite religii, statusuri sociale şi stiluri de viaţă în momentul în care a aplicat pentru obţinerea finanţării.

„Radicalizarea, islamofobia, concepţiile asupra diferenţelor dintre oameni m-au determinat să scriu acest proiect. Când mi-am ales partenerii, am luat în considerare mai multe aspecte. De pildă, partenerii din România, fiind de la o şcoală teologică, au fost aleşi deoarece acolo religia este punctul forte şi am vrut să le arăt colegilor din şcoala mea câte lucruri avem în comun în ceea ce priveşte religia. Partenerii din Slovacia au fost aleşi deoarece au trecut prin războaie şi au suferit mult din cauza lor. Partenerii din Italia şi din Spania au experienţă în ceea ce priveşte refugiaţii şi acest lucru a contat mult. Împreună cu partenerii de proiect am convenit că indiferent de religie, de cultură, de tradiţii, suntem egali, suntem la fel, suntem oameni”, a declarat Ahmet Polat.

Prefectul Dan Şlincu i-a îndemnat pe membrii echipei să viziteze cât mai mult din judeţul Botoşani şi i-a felicitat pe coordonatori pentru implicarea în proiect.

„Sunt sigur că acest schimb de experienţă este foate util pentru fiecare dintre voi dar şi pentru noi. Vă doresc mult succes şi vă mulţumesc pentru faptul că v-aţi făcut timp să ajungeţi în Palatul Administrativ”, le-a spus prefectul.

O surpriză plăcută pentru vizitatori a fost aceea că drapelele ţărilor lor au fost expuse în Sala „Nicolae Iorga”, acest gest al gazdelor fiind interpretat drept un semn de respect. 

Vizita la Instituţia Prefectului s-a încheiat cu o sesiune foto şi cu promisiunea că oaspeţii vor reveni cu prilejul următoarelor mobilităţi.


Cancelaria Prefectului
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat din județ, depistat de polițiști și dus direct la închisoare. A fost condamnat pentru furt calificat

astăzi, 10:53
21

Miercuri, polițiștii din cadrul  Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentului Urmăriri, au reușit identificarea unui bărbat de 44 de ani, din comuna Răchiți, pe numele căruia e...

Huncă: „Botoşani, povestea artei şi a culturii! Să promovăm valorile botoşănene, să fim mândri că suntem născuţi în Botoşani, leagănul geniilor culturii româneşti!”

astăzi, 10:48
23

Comunicat:Județul Botoșani are un potențial turistic extraordinar, dar, din păcate, niciun conducător nu a făcut prea multe pentru a promova acest județ. Fie că e vorba de turismul cultura...

Botoșănean arestat la domiciliu pentru tâlhărie

astăzi, 10:43
31

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 35 de ani din orașul Flămânzi, cercetat sub as...