VIDEO: Flutur o invită pe Dăncilă la Primărie, să îi ceară socoteală cu privire la „țeapa” bugetară dată Botoșaniului

VIDEO: Flutur o invită pe Dăncilă la Primărie, să îi ceară socoteală cu privire la „țeapa” bugetară dată Botoșaniului

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat o invitație oficială către Viorica Dăncilă și miniștrii însoțitori, în cadrul conferinței de presă de marți. Reprezentanții executivului sunt așteptați la o masă rotundă cu edilul, acesta intenționând să ceară explicații cu privire la suma alocată orașului în urma rectificării bugetare.

Puțin peste 1,5 milioane de lei au fost adăugați bugetului municipiului Botoșani, consecință a rectificării bugetului la nivel central. Cifrele nu sunt deloc mulțumitoare, spune primarul, întrucât banii nu ar acoperi nici plata funcționarilor din municipiu, care necesită peste 9 milioane de lei, ba nici măcar plata asistenților persoanelor cu handicap, care depășește 1,9 milioane de lei. 

Este o țeapă”, concluzionează primarul, în condițiile în care, la începutul acestui an, au fost promiși 5 milioane de lei ca adaos la bugetul local.

Flutur a făcut analogii între situația orașului pe care îl edilitează și situațiile altor municipii din țară, printre care și Sfântul Gheorghe, despre care a constatat că „este aliat cu PSD și, deși este cât jumătate din Botoșani, primește 10,2 milioane de lei”. În acest context, reprezentantul Primăriei a anunțat public că așteaptă echipa de guvernanți în deplasare, la discuții în sala de ședințe a Consiliului Local.

Profit de această ocazie și profit de vizita absolut frumoasă, în Botoșani, a primului-ministru, a ministrului Finanțelor, pe data de 15, chiar dacă e zi de sărbătoare. Înțeleg că vor avea o întâlnire cu primari din județ, după care vor avea numai cu primarii PSD. Eu vreau să le spun că îi aștept la Primăria Botoșani, ca să îmi explice și mie cum au făcut această împărțire și, eventual, să audă și de la altcineva cum stă treaba cu bugetul. Este o invitație absolut oficială. Doamna prim-ministru a mai venit în Botoșani, au mai fost miniștri în Botoșani. Ba din contră, chiar mergeau și pe obiective... care, vezi Doamne, erau promovate de Guvern, care vor ajunge la finalizare la Primăria Botoșani, dar niciodată nu a fost invitat primarul municipiului. Au fost acolo niște viceprimari care se aflau în treabă. Vorbesc de ultima vizită, la Spitalul de Boli Paleatile. [...]Cu mare drag aș vrea să discutăm și problemele adevărate cu care se contruntă municipiile și, în general, UAT-urile din România”, a declarat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Rectificarea bugetară centrală a fost aprobată luni.

Viorica Dăncilă va ajunge joi la Botoșani și va participa la ședința Comitetului Executiv Județean al organizației locale a PSD. Premierul va fi însoțit de vicepremierul Mihai Fifor, secretarul general al PSD, și Eugen Teodorovici, președintele executiv al PSD și ministrul Finanțelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Gafă în administrație. Un viceprimar al municipiului Botoșani nu a trecut pe declarația de interese rolul său în PSD. „A fost o scăpare”

astăzi, 14:34
721

Un viceprimar al municipiului Botoșani a omis să declare că este membru al filialei județene a PSD Botoșani și că exercită o funcție de conducere la nivelul organizației municipale a partidu...

Erori de aproape 10 milioane de lei descoperite de Curtea de Conturi în gestionarea bugetului municipiului Botoșani. „Se întâmplă. Este cel mai bun raport”

Vineri, 10 Iulie 2020
5711

Curtea de Conturi a finalizat, în luna iunie, auditul financiar privind activitatea Primăriei municipiului Botoșani și a instituțiilor subordonate, în calitate de ordonatori de credite...

Pesediști botoșăneni, lacrimi pentru educație și niște MemoPlus

Miercuri, 8 Iulie 2020
1579

Doamnelor și domnilor, faceți loc, întindeți covorul roșu, desfaceți șampania și dați naibii orice altceva făceați. Încep să defileze simpaticii noștri politicieni. Evident, cu...