După ani de zile de încercări, autoritățile locale de la Blândești au reușit în acest an să refacă drumul care leagă DN Botoșani – Ștefănești de satul Șoldănești.
An de an, aici are loc una din cele mai mari și interesante tabere pentru copii - Tabăra de jurnalism "Ai Noștri tineri". Anul acesta, ediția a - IV-a, care s-a desfășurat în perioada 7-12 august 2019, a fost despre reportaj și documentar, în zona reportajului de televiziune și al radioului, precum și al documentarului tv, iar tinerii prezenți au reușit, la rândul lor, să imortalizeze momente de la execuția lucrărilor.
Lucrările la acest drum vin ca urmare a realizării unui proiect prin MDRAP, în 19-03-2018, cu contract de proiectare și execuție în octombrie 2018, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 3-05-2019. Proiectul este de aproape 6 kilometri, cu o valoare de 62 de miliarde lei vechi.
“Acest drum început acum leagă satul Șoldănești de drumul național Botoșani – Ștefănești. Localitatea era practic era izolată. Aici se află și frumoasă pensiune „Fată Verde”, unde au loc o mulțime de evenimente culturale și educative. Cu siguranță însă, valoarea întregii localități va crește odată cu finalizarea acestui drum. De acum vor avea acces și mijloacele de transport în comun, se va facilita naveta către școli și spre locuri de muncă. Indiscutabil va fi mai bine. Sunt investiții importante pentru comunitate și este clar că fondurile europene și guvernamentale pot aduce dezvoltare, dar noi ca administrație trebuie să muncim pentru întocmire de proiecte. Ar trebui să se știe că niciodată o comunitate cu 2000 de locuitori nu va putea realiza aceste investiții cu forțe proprii. Când îți asumi să fii lider și mereu te gândești ca cei din comunitatea ta să beneficieze de niște realizări pe care tu vrei să le implementezi la tine în comunitate, trebuie să știi că timpul tău nu mai este prioritar pentru tine, ci pentru comunitate”, ne-a spus viceprimarul comunei Blândești, Mihaela Băghiceanu.
Aceasta a mai anunțat că în cel mai scurt timp o altă lucrare urmează a începe în comună, respectiv asfaltarea unui drum de 7 kilometri, dar la care startul se va da la finele lui August.
Cât de mare este această realizare pentru localnici?
Dacă ținem cont că localitatea a fost atestată documentar în 1640, atunci înseamnă că au trebuit să treacă aproape 400 de ani pentru ca Șoldăneștiul să aibă un drum așa cum trebuie, în ton cu vremurile secolului XXI.
Iar dacă vă întrebați cum au sărbătorit copii din localitate și cei din tabără aceste lucrări, ei bine, ar trebui să știți că în weekendul trecut - imediat după turnarea primului strat de binder, de la intrare și până în centru, toți țâncii au ocupat întregul drum cu biciclete, trotinete, șotron, desene pe asfalt și multe altele!