Tot mai multe localități din județ caută independența energetică cu panouri fotovoltaice pentru locuitorii săraci

Tot mai multe localități din județ caută independența energetică cu panouri fotovoltaice pentru locuitorii săraci

Nu mai puțin de patru unități teritorial administrative din județul Botoșani au găsit ca soluție independența energetică pentru locuitorii cu resurse financiare limitate sau care nu au acces la rețeaua de energie electrică din cauza condițiilor geografice.

Este vorba de comunele Hilișeu Horia și Coșula, precum și de orașele Flămânzi și Ștefănești. Toate au întocmit proiecte și au fost înaintate spre finanțare prin diferite programe naționale, cum ar fi Programului Național de Dezvoltare Locală sau PO CU.

După cum ne-a spus primarul comunei Coșula, Mircia Acatrinei, în momentul de față este organizată licitația pentru furnizare și punerea în funcțiune de kituri/sisteme/pachete fotovoltaice pentru 41 de familii din comuna Coșula, urmând ca zilele viitoare să se afle exact câștigătorul licitației și numele celui care va implementa această parte a proiectului.

Proiectul e in valoare 4 milioane de euro și se realizează prin Programul Operațional Capital Uman (PO CU)

“În total este vorba de 41 de case la familii care nu au posibilitatea, din diferite motive, să se conecteze la rețeaua de curent electric. După montarea panourilor fotovoltaice vor avea posibilitatea de ține în priză un frigider, un televizor, și vor avea lumină de fiecare data când vor avea nevoie. Practic se va va asigura strictul necesar unei locuințe la persoanele mai nevoiașe”, ne-a spus primarul comunei Coșula, Mircia Acatrinei.

 

Spune-ne opinia ta