Sute de containere din fonduri europene, casate înainte de a fi folosite

Sute de containere din fonduri europene, casate înainte de a fi folosite

Sute de containere achiziționate din fonduri europene trebuie să fie casate, înainte de a fi utilizate în municipiul Botoșani, a informat primarul unității administrativ-teritoriale, Cătălin Flutur, în timpul conferinței de presă de joi, susținută la fața locului.

Este vorba despre circa 200 de tomberoane achiționate în 2012, care urmau să fie date spre folosință odată cu deschiderea depozitului ecologic județean din Stăuceni, adică din anul 2016. Cum, vreme de patru ani, containerele au fost depuse la vechea rampă de gunoi din zona Rediu, lângă spațiul unde funcționează în prezent Centrul Municipal de Colectare a Deșeurilor Reciclabile, obiectele s-au degradat suficient pentru a nu mai putea fi introduse pe platformele de colectare din oraș.

După alți patru ani de „așteptare” spre a fi utilizate, containerele vor ajunge la casat.

„Sunt sute de containere luate cu bani europeni, prin SMIT, care s-au degradat total, nu mai pot fi folosite. Aceia sunt bani aruncaţi în vânt. Și mai este un loc în Botoșani, cu un morman de astfel de containere, care, în mod firesc, trebuiau să fie în cartierele din Botoşani, trebuiau să înlocuiască containerele care sunt acum în cartierele din Botoşani. Este dovada vie a modului în care ştiu unii să gestioneze sau să administreze nişte lucruri care le-au fost date să le facă bine. Din păcate, nu le fac bine. Containerele nu au fost folosite niciodată şi nici nu vor mai putea fi folosite. Asta este grija pe care au avut-o Consiliul Judeţean, ADI Ecoproces şi cei de la Urban Serv faţă de banii europeni. Cam aici sunt banii noştri”, a spus Flutur.

Un astfel de „morman” de containere neutilizate, dar și inutile mai există lângă Incubatorul de afaceri.  

 

Spune-ne opinia ta