Străzi distruse, noroi şi neputinţă! Lucrările pentru apă şi canalizare din municipiu i-au adus la disperare pe botoşăneni!

La începutul lunii decembrie, mai mulţi botoşăneni care locuiesc pe strada Muşat Vodă sesizau o problemă ce ţinea mai mult de supravieţuire: lucrările derulate de Elsaco pentru Nova Apaserv făceau imposibil traficul pe stradă- nici pentru oameni şi nici pentru maşini.

Străzi distruse, noroi şi neputinţă! Lucrările pentru apă şi canalizare din municipiu i-au adus la disperare pe botoşăneni!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

La mai bine de trei luni şi jumătate de la acel moment, situaţia e la fel de rea. Ba chiar mai rea, după cum spun oamenii care locuiesc pe Muşat Vodă. "De când aţi fost dumneavoastră la noi nu s-a schimbat nimic, ba s-a făcut mai rău. Ca să mă duc la serviciu, îmi las papucii în gard, ca să am ce schimba când ajung la asfalt. Săptămâna trecută am avut nevoie de ambulanţă! Nu a putut ajunge! Nu ştiu ce va fi cu noi. Am fost în audienţe şi la Primărie, şi la Consiliul Judeţean, nu s-a rezolvat absolut nimic! Vecinii mei care sunt mai bătrâni sunt vai de ei, nu mai au nici lemne, nu pot ieşi din casă. A plouat, a nins, nu vă daţi seama ce-a fost aici! Nimeni nu ne vede, nimeni nu ne ascultă", spune doamna Mariana, care locuieşte pe Muşat Vodă.

De partea cealaltă, oficialii municipalităţii sunt optimişti că situaţia se va rezolva în curând. "În zona Împărat Traian (în zona străzii Muşat Vodă, n.r.) încă se lucrează, la fel ca şi în Zona Industrială, în jur de 98 de străzi au fost atacate şi au mai rămas încă două pe care nu au început lucrările. Estimarea iniţială de timp era 30 aprilie, dar având în vedere impedimentele apărute pe parcurs, probabil se va solicita din partea companiei o prelungire a duratei de execuţie. Odată ce lucrările vor fi terminate, noi vom începe să le preluăm. Înainte de a le prelua, noi vom fi foarte atenţi ca ele să fie aduse la starea iniţială şi ulterior, după preluare, vor intra într-o perioadă de garanţie", explică viceprimarul Marian Murariu.

Oficialul admite că au fost foarte multe sesizări din partea botoşănenilor care au fost afectaţi de aceste lucrări.

"Evident, în urma lucrărilor sunt efectuate săpături, apare noroiul, apare un disconfort, cetăţenii au dreptate dar îi rog să fie înţelegători pentru că vor avea apă, vor avea canalizare, vor intra într-o zonă civilizată, iar noi vom avea grijă ca străzile să fie cel puţin la fel cum au fost înainte. Îi înţeleg pe cetăţeni pentru că acest disconfort a fost dublat şi de vremea nefavorabilă- zăpadă, ploaie, noroi", susţine viceprimarul Murariu.

De asemenea, spune Marian Murariu, în condiţiile în care vremea o va permite, în următoarele zile se va trece la asfaltarea străzii Tulbureni pentru că s-au terminat lucrările, s-au tras toate conductele de apă şi canalizare, iar dacă vremea permite se va asfalta. "Celelalte străzi din cartierul Tulbureni, care sunt pietruite, tot când timpul ne va permite, se va intra la reprofilări cu autogrederul, cu piatră spartă şi balast", adaugă viceprimarul.

Slabă recompensă, aceea că vor avea apă şi canalizare pe stradă pentru oamenii de pe Muşat Vodă dar şi pentru ceilalţi botoşăneni care au reclamat în mai multe rânduri distrugerea străduţelor pe care locuiesc, fie că sunt de pe Lalelelor, de pe Zimbrului sau din alte zone ale municipiului.

"Stau pe strada asta de atâţia ani dar ca acum nu a fost niciodată. O lopată de piatră nu s-a pus în plus, doar un pic, cât se urcă dealul. Şi de atâtea luni aşteptăm- gândiţi-vă că lucrările au început din septembrie. Noi din septembrie nu mai ştim ce e acela pantof curat", se revoltă doamna Mariana.

Despre situaţia dramatică de pe strada Muşat Vodă, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:
O problemă de supravieţuire pe una dintre străzile din municipiul Botoșani, unde ambulanţa nu poate pătrunde! FOTO- VIDEO

 

Spune-ne opinia ta