Spirite încinse în Consiliul Local de la datoriile PNL pentru sediu

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local suspus dezbaterii şi aprobării în şedinţa ordinară de joi a încins spiritele în rândul aleşilor municipali.

Spirite încinse în Consiliul Local de la datoriile PNL pentru sediu

Primarul a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Serviciului Public de administrare a fondului locativ şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, aflată în proprietatea municipalităţii,  în această categorie intrând şi sediile partidelor politice.

Consilierii social-democraţi, prin vocea viceprimarului Cosmin Andrei, au spus că nu sunt de acord cu acest proiect, în condiţiile în care PNL are două sedii în municipiul Botoşani şi înregistrează datorii la plata chiriei.

“Nu sunt de acord cu forma propusă. Aştept un proiect la următoarea şedinţă de Consiliu Local prin care solicitantul, în acest caz PNL, să renunţe la unul din cele două sedii pe care le deţine, legea spune că trebuie să aibă un singur sediu. Poate facem o grădiniţă sau altceva în cel de-al doilea sediu. Să îşi plătească datoriile pentru a fi de acord ca pe viitor să beneficieze de un preţ conform legii, în acest moment înregistrează datorii, atrag atenţia Consiliului de Administraţie, atrag atenţia domnului director de la Locativa, să nu facă ceea ce intenţiona prin această modificare de regulament, să şteargă datoriile PNL, cu alte cuvinte acest regulament să fi funcţionat retroactiv. Doar atrag atenţia că sunt multe probleme acolo şi pentru spaţiile din Centrul Istoric şi pentru această intenţie pe care eu o văd astăzi ilicită şi nu sunt de acord cu ea, pentru că discutăm despre legalitate şi moralitate. Nu putem să cerem cetăţenilor atunci când îşi prelungesc contractele de concesiune să fie cu plata la zi, stabilim tot felul de comisii dar când e vorba de PNL să fim de acord să ştergem datoriile din urmă să fim de acord să le dăm un preţ foarte mic, la chirie de apartament”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că prin aprobarea regulamentului nu se face altceva decât să se alinieze anumite prevederi la legislaţia actuală.

“Îmi pare rău că nu s-a respectat procedura de vot în CL. Intervenţia domnului viceprimar trebuia să fie la intervenţii, cred că ar fi trebuit întâi comisiile de specialitate să spună ce părere au, după aia să ascultăm o eventuală opinie. O opinie care vine înainte nu ştiu dacă influenţează sau nu votul. Este a nu ştiu câta oară când vă rog să facem ca în acest Consiliu Local să respectăm legea. Legile din România, din păcate făcute de politicieni de la diverse partide, de diverse orientări, spune că partidele politice au dreptul la un spaţiu pentru fiecare organizaţie. Întâmplarea face că PNL are două spaţii, unul pentru organizaţia judeţeană şi unul pentru organizaţia municipală. Este conform legii. Plătesc chirie la fel ca şi cei care plătesc chiria pentru locuinţe. În momentul de faţă regulamentul de la Locativa SA îl punem în concordanţă cu legea din România. Nu avem discuţii cine, ce şi cum. Nu am avut discuţii nicio singură secundă cum PSD şi-a dat o legea absolut personală şi a luat cu 100.000 de lei un spaţiu ultracentral care era de fapt spaţiul municipalităţii şi era Casa Căsătoriilor. Acum discutăm de a alinia un regulament cu legea din România, nu discutăm nimic dacă e din urmă sau nu”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Viceprimarul Cosmin Andrei a completat că  are nimic împotrivăt să fie puse de acord hotărârile de Consiliu Local cu prevederile legale, doar că se pot aduce completări şi stabili o serie de reguli suplimentare prin care partidele politice care cer o reînnoire a contractului să fie cu plata chiriilor la zi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta