Soluții pentru Școala Specială “Sf. Stelian”

Soluții pentru Școala Specială “Sf. Stelian”

Accesul ambulanței și mașinii pompierilor, dar și refacerea în totalitate a imobilului sunt câteva din prioritățile administrației județene destinate Școlii Speciale “Sf. Stelian”.

Reprezentanții Consiliului Județean s-au arătat complet nemulțumiți de modul în care se desfășoară activitatea la nivelul Școlii Speciale “Sf. Stelian”, condițiile de predare și ambientale fiind total inadecvate.

“Am efectuat în prima fază o vizită împreună cu doamna președintă Federovici pentru a identifica problemele de la Sf. Stelian și am constatat o serie de probleme. În primul rând trebuie să creăm un cadrul cât de cât uman. Este totuși vorba de învățământ special, copii de acolo sunt afectați, este forte greu să discuți acolo de un învățământ online. Vom încerca în perioada următoare să solicităm reprezentanților ministerului de resort să aplice o derogare în acest sistem, măcar la capitolul terapii. Acei copii nu port lucra foarte mult online și atunci trebuie să găsim soluții”, a declarat vicepreședintele CJ, Bogdan Dăscălescu.

La nivelul administrației județene se dorește depunerea unui proiect european pentru reabilitarea totală a imobilului unde își desfășoară activitatea școala specială, dar nu mai devreme de aplicarea procedurii de acreditare conform noului Cod Administrativ.

 

Spune-ne opinia ta