Sătenii din Corni, care vor demiterea primarului, trebuie să o ia de la capăt cu strângerea de semnături pentru referendum

Sătenii din Corni, care vor demiterea primarului, trebuie să o ia de la capăt cu strângerea de semnături pentru referendum

Sătenii de la Corni care doresc organizarea referendumului pentru demiterea primarului Dorel Dorneanu trebuie să reia întreaga procedură de strângere de semnături.

Şi asta întrucât demersul lor iniţial a fost invalidat, după ce în urma verificării listelor de către Autoritatea Electorală Permanentă s-a constatat că nu a fost îndeplinită cerinţa din lege care prevede că 25% dintre locuitorii cu drept de vot trebuie să fie prezenți pe aceste liste.

În aceste condiţii, cei care au iniţiat protestele încă de la începutul anului şi care doresc să fie organizat referendum vor trebui să strângă din nou semnături, pe noi liste, care de asemenea vor fi verificate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

“Le-am comunicat adresa prin care s-a invalidat acel demers pe care l-au făcut dumnealor iar acum trebuie să reia procedura”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

A trecut mai bine de o săptămână de când reprezentanţii Prefecturii le-au comunicat sătenilor din Corni care sunt rezultatele verificării listelor, iar până astăzi nu au fost depuse noi liste.

Apele par să se mai fi liniştit în comună. Oamenii nu au solicitat o nouă autorizaţie de protest, iar primarul Dorel Dorneaniu s-a întors la muncă. 

 

Spune-ne opinia ta