Salarii majorate și pentru polițiștii locali botoșăneni

Consilierii locali vor aproba în ședința ordinară de luni și noile salarii de bază ale angajaților Poliției Locale, ca urmare a modificărilor legislative privind salarizarea, intrate în vigoare de la data de 1 iulie. 

Salarii majorate și pentru polițiștii locali botoșăneni

Aleșii municipali vor avea de dezbătut două variante de salarizare pentru angajații acestei instituții, una dintre acestea fiind propusă ca urmare a discuțiilor care au avut loc în urmă cu câteva zile între conducerea primăriei și reprezentanții Sindicatului Șoimul de la nivelul Poliției Locale.

Potrivit variantei rezultate în urma discuțiilor cu sindicaliștii, salariul de bază al directorului ar urma să fie de 8.555 lei, pentru gradul I și 8.874 de lei, pentru gradul II. Un șef serviciu ar urma să aibă un salariu de bază maxim de 7.323 lei, iar un șef birou de 7.047 lei.

Salariul de bază al unui consilier, în funcție de grad, variază între 2.074 lei și 4.582 lei, al unui referent de specialitate între 1.885 și 2.929 lei, iar al unui referent între 1.682 și 2.784 lei. În ceea ce privește salariile de bază ale polițiștilor locali, pentru un polițist local, clasa I, acesta variază între 2.074 și 4.582 lei, pentru un polițist clasa II între 1.885 și 2.929 lei, iar pentru clasa III între 1.682 și 2.784 lei.

Varianta cealaltă de salarizare rezultată în urma calculelor făcute conform legii cuprinde salarii de bază ceva mai mici, însă nu este o diferență foarte mare.

Vezi AICI prima variantă de salarizare!

Vezi AICI varianta de salarizare propusă în urma negocierilor cu sindicatul!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

Marţi, 21 Noiembrie 2017
772

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, ...

Sume propuse spre a fi repartizate primăriilor din judeţ, din cota de TVA şi impozitul pe venit

Marţi, 21 Noiembrie 2017
841

Aceste sume sunt destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. Sumele propuse pentru fiecare u...

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene încă nu au fost semnate

Marţi, 21 Noiembrie 2017
325

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani nu a încheiat nici până la această dată contractele pentru activitatea de pe drumurile judeţene în perioada sezonului rece. ...