Salarii majorate și pentru polițiștii locali botoșăneni

Consilierii locali vor aproba în ședința ordinară de luni și noile salarii de bază ale angajaților Poliției Locale, ca urmare a modificărilor legislative privind salarizarea, intrate în vigoare de la data de 1 iulie. 

Salarii majorate și pentru polițiștii locali botoșăneni

Aleșii municipali vor avea de dezbătut două variante de salarizare pentru angajații acestei instituții, una dintre acestea fiind propusă ca urmare a discuțiilor care au avut loc în urmă cu câteva zile între conducerea primăriei și reprezentanții Sindicatului Șoimul de la nivelul Poliției Locale.

Potrivit variantei rezultate în urma discuțiilor cu sindicaliștii, salariul de bază al directorului ar urma să fie de 8.555 lei, pentru gradul I și 8.874 de lei, pentru gradul II. Un șef serviciu ar urma să aibă un salariu de bază maxim de 7.323 lei, iar un șef birou de 7.047 lei.

Salariul de bază al unui consilier, în funcție de grad, variază între 2.074 lei și 4.582 lei, al unui referent de specialitate între 1.885 și 2.929 lei, iar al unui referent între 1.682 și 2.784 lei. În ceea ce privește salariile de bază ale polițiștilor locali, pentru un polițist local, clasa I, acesta variază între 2.074 și 4.582 lei, pentru un polițist clasa II între 1.885 și 2.929 lei, iar pentru clasa III între 1.682 și 2.784 lei.

Varianta cealaltă de salarizare rezultată în urma calculelor făcute conform legii cuprinde salarii de bază ceva mai mici, însă nu este o diferență foarte mare.

Vezi AICI prima variantă de salarizare!

Vezi AICI varianta de salarizare propusă în urma negocierilor cu sindicatul!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1316

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
687

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1070

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....