Polițiștii locali s-au adunat la primărie și cer salarii mai mari - FOTO
UPDATE!

Peste 20 de polițiști locali botoșăneni au venit, luni, la ședința de Consiliu Local pentru a-și susține salariile ce urmează a fi aprobate de aleșii municipali.

Polițiștii locali s-au adunat la primărie și cer salarii mai mari - FOTO

Două variante de salarizare sunt propuse pentru angajații Poliției Locale Botoșani, una dintre acestea fiind propusă de   sindicaliștii de la nivelul instituției. Potrivit propunerii de salarizare a sindicaliștilor, lefurile celor de la Poliția Locală ar urma să crească considerabil.

Polițiștii locali sunt nemulțumiți că s-au propus două variante de salarizare, spunând că una nu ar respecta anumite articole din lege, motiv pentru care au venit la ședința de Colegiul Local pentru a-și susține punctul de vedere.

"Aproape toti au cresteri substantiale de salarii, inclusiv colegii de la Politia Locala. Acea norma de hrana care se spune ca se da daca bugetul permite, si noi am aprobat, face ca salariile colegilor sa fie pe noua grila consistent mai mari decat cele ale colegilor din aparatul propriu. Nu vreau sa ne invrajbim intre noi. Am incercat sa va explic care au fost principiile dupa care ne-am ghidat si a fost foarte greu. Pentru ceea ce am propus am explicații, pentru ceea ce vreți să propuneți nu mai am explicații în fața oralșului", a spus primarul Cătălin Flutur. 

La ședința de Consiliu Local sunt prezenți și angajați ai Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement ale căror salarii urmează a fi aprobate de consilierii municipali.

Citește și Salarii majorate și pentru polițiștii locali botoșăneni

UPDATE:

Viceprimarul Cosmin Andrei a venit cu un amendament la proiectul de hotarâre privind rectificarea bugetului local prin care a propus majorarea salariilor polițiștilor locali prin suplimentarea sumei din impozitul pe venit cu 165.000 de lei.  Cu 12 voturi "pentru" amendamentul a fost votat.

După ce s-a aprobat majorarea salariilor, polițiștii locali au părăsit sala de ședințe a Consiliului Local cu zâmbetul pe buze. Varianta de salarizare urmează a fi aprobată de consilierii municipali.







 

 

Spune-ne opinia ta