RUȘINOS: România are cele mai nesigure drumuri din UE! Cum rezolvă autoritățile problemele? Doar cu promisiuni!

RUȘINOS: România are cele mai nesigure drumuri din UE! Cum rezolvă autoritățile problemele? Doar cu promisiuni!

Drumurile din România sunt cele mai nesigure din Uniunea Europeană, arată un raport al Comisiei Europene. Țara noastră a fost întrecută în acest clasament inclusiv de Bulgaria, care ocupă penultimul loc.

Potrivit raportului citat de Agerpres, rata accidentelor mortale în cele două state este mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, dublu față de media europeană.

”Se știe lucrul ăsta de ani de zile. România este campioană la nr. de morți pe drumurile din România. În România mor undeva la 2.000 de oameni în fiecare an, deci aproximativ 5 oameni pe zi. Cele mai sigure țări sunt cele din nordul și din vestul Europei. Suedia este cea mai sigură”, a declarat la RFI Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrastructură.

Deși multe țări au raportat o scădere a accidentelor mortale, în România acestea au crescut anul trecut cu un procent.

Principalele motive: lipsa autostrăzilor și gropi uriașe în asfalt, mai spune Ionuț Ciurea.

”Infrastructura precară este cu siguranță una dintre cauze. Acum, depinde și cum ne uităm. Dacă ar fi să ascultăm de poliție, cauzele accidentelor rutiere țin în bună seamă de șoferi. Dar asta este doar partea din poveste, este doar o gândire de suprafață, adică – neadaptarea vitezei la condițiile de drum, depășire interzisă, etc. Dar acum trebuie să ne întrebăm de ce circulă șoferii tare. Ok, o parte dintre ei sunt, cum le spunem noi bizoni, nu respectă regulile de circulație. Dar toți fac asta? Nu, nu toți fac asta. Ne grăbim, suntem obosiți la volan pentru că nu avem autostrăzi. În loc să ne vedem liniștiți de drum, noi trebuie să ocolim gropile din asfalt. Pentru că vrem să ajungem și noi acasă în niște condiții normale”, a mai precizat Ionuț Ciurea.

Acestă informație vine la nicio zi după minivacanța de Paște. Mii de români s-au plâns de cozile uriașe formate pe unele drumuri și de faptul că pe multe artere au fost nevoiți să facă slalom printre gropile uriașe.

Cum rezolvă autoritățile problemele? Doar cu promisiuni, precizează Ionuț Ciurea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...