Primarul Cătălin Flutur a semnat primul contract prin PNDL

Primarul Cătălin Flutur a semnat primul contract prin PNDL

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a semnat la Ministerul Dezvoltării primul proiect care va fi realizat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiectul vizează dotarea laboratoarelor de fizică de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.  Investiţia are o valoare de 55.000 de lei, din care 50.000 de lei vor fi asiguraţi de Guvern.

Flutur a criticat însă modul de lucru al Ministerul Dezvoltării, primarii trebuind să se deplaseze personal la Bucureşti pentru fiecare contract pe care îl au de semnat.

În cadrul PNDL municipiul Botoşani a mai obţinut finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor, lucrări de modernizare pentru autorizare la incendiu Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe Botoşani”, Grădiniţa Şcolii „Sfântul Nicolae”, Grădiniţa 22, relocare Grădiniţa „Voinicelul”, dotare laboratoare de fizică Colegiul „Eminescu” Botoşani, execuţie utilităţi pentru sala de atletism Liceul cu Program Sportiv.

 “Nu pot să nu constat şi să nu sugerez un lucru. Dacă la noi, la Botoşani, avem 24 de contracte şi semnăm câte un contract, şi numai eu îl pot semna, asta înseamnă să merg de 24 de ori la Bucureşti, cu cheltuiala de rigoare. Am făcut o socoteală şi ca să merg să semnez toate contractele mă costă 10 mii de lei. Acolo erau nişte culoare pline cu dosare peste tot şi erau mulţi primari. Gândiţi-vă că sunt 9.000 de proiecte şi vreo 3.000 de primari care se plimbă la Bucureşti cu trenul sau cu maşina în fiecare zi. Am găsit acolo un funcţionar care mi-a pus în faţă contractul semnat de viceprim-ministru. Am semnat şi a fost o chestie de 3 minute. Logica lucrurilor: trimite cu poşta specială. Îmi opresc exemplarul meu şi vi-l trimit înapoi”, a spus primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta