Modernizarea unei străzi și investiții la unele unități de învățământ din municipiul Botoșani, proiecte ce ar urma să fie realizate prin PNDL. Ministerul a schimbat regulile în timpul jocului

Consilierii locali din municipiul Botoșani au aprobat, luni, alocarea de sume din bugetul local pentru finanțarea cheltuielilor ce nu se finanțează de la bugetul de stat pentru obiectivele care vor primi fonduri pentru lucrări de modernizare și reabilitare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 

Modernizarea unei străzi și investiții la unele unități de învățământ din municipiul Botoșani, proiecte ce ar urma să fie realizate prin PNDL. Ministerul a schimbat regulile în timpul jocului

Primăria Municipiului Botoșani are în portofoliu o serie de proiecte tehnice pentru mai multe obiective de investiții, ce vizează reabilitarea și modernizarea străzii Drumul Tătarilor, Lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu la Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Botoșani, Lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu la Grădinița Școlii Sf. Nicolae, Relocare Gărdinița nr. 24 Voinicelul, Dotare laboratoare de fizică la Colegiul Național M. Eminescu, Execuție utilități pentru sala de atletism la Liceul cu Porgram Sportiv și Lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu la Grădinița nr.22 cu program prelungit.

Unii aleși municipali s-au arătat sceptici că vor veni într-adevăr fonduri prin acest program. 

"Nu mai înțeleg cu Drumul Tătarilor, ba făceam pe PNDL, ba nu făceam, pe de o parte declarațiile domnului primar în Botoșani, pe de altă parte comunicațiile PSD-ului ne spun că o să vină valuri, valuri de bani. Nu mai înțeleg se mai face PNDL?", a spus consilierul local Eugen Țurcanu.

Primarul Cătălin Flutur a oferit o serie de explicații vizavi de proiectele care ar trebui să se realizeze cu fonduri de la bugetul de stat, alocate prin PNDL, spunând că oficialii de la Minister au schimbat regulile în timupl jocului și au schimbat termenele inițiale de depunere a documentațiilor. 

"PNDL-ul are o serie de obiective și pentru municipiul Botoșani, cele pe care de altfel noi le-am aprobat în celelalte ședințe. Singurul lucru pe care îl facem astăzi este să încercăm să câștigăm timp pentru o serie de proiecte finalizate, trebuia această hotărâre prin care să alocăm partea noastră de cofinanțare, să încercăm în această săptămână să ducem aceste proiecte pentru evaluare la Ministerul Dezvoltării. Singurul lucru de noutate care a apărut în PNDL este faptul că inițial ni s-a solicitat să facem documentațiile până la data de 30 noiembrie, este vorba de 9.000 de proiecte la nivel național. Noi am demarat în urma aprobării în Consiliul Local a unor hotărâri să începem să facem documentațiile pentru partea noastră de proiecte, de departe cel mai important este Drumul Tătarilor. După ce noi am făcut demersurile pentru a face proiectarea pentru aceste proiecte, am primit din partea Ministerului o adresă prin care s-au schimbat regulile jocului", a spus primarul Cătălin Flutur.

Data de depunere a documentațiilor la Ministerul Dezvoltării este sfârșiul lunii octombrie. Flutur a precizat că această modificare nu face altceva decât să pună presiune în condițiile în care în momentul în care s-au făcut achizițiile pentru realizarea documentelor s-au stabilite niște termene cu proiectanții, țindându-se cont de faptul că data limită de depunere a documentațiile a fost anunțată pentru sfârșitul lunii noiembrie. 

"Pe măsură ce finalizăm depunem proiectele și avem documentațiile complete, să avem și cofinanțarea noastră să câștigăm timp.  Ceea ce se va întâmpla pe viitor cu PNDL-ul nu știm. Știm că au fost niște proiecte aprobate la care trebuie să facem documentația", a mai spus primarul. 

 

 

Spune-ne opinia ta