Incintele spitalelor botoșănene, dezinfectate de DSPSA. „Ne exprimăm public regretul, ba chiar revolta”

Incintele spitalelor botoșănene, dezinfectate de DSPSA. „Ne exprimăm public regretul, ba chiar revolta”

Angajații Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din Botoșani au efectuat în această dimineață dezinfecția incintelor spitalelor din municipiul Botoșani și a câtorva străzi.

„Este o acțiune necesară în actualul context epidemiologic pentru reducerea riscurilor de contaminare a botoșănenilor. Sub nicio formă nu este o acțiune de imagine și, de aceea, niciunul dintre conducătorii direcției și cu atât mai puțin primarul Cătălin Flutur, cel care a dispus dezinfecția, nu au ținut să își facă poze agățați de mașina cu substanță dezinfectantă”, spune Eugen Țurcanu, șeful DSPSA.

Spitalele ale căror incinte au fost dezinfectate sunt Spitalul Județean „Mavromati”, inclusiv secțiile de la Spitalul de Copii, Maternitate și Boli Infecțioase, precum și Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare.

De asemenea, au fost dezinfectate și străzile din cartierele ANL Cișmea și ANL Bucovina, precum și aleea de lângă Parcul Mihai Eminescu, care face legătura între Strada Vârnav și B-dul M. Eminescu.

Ne exprimăm public regretul, ba chiar revolta pentru faptul că obtuzitatea consilierilor PSD, majoritari în ultimii 8 ani în Consiliul Municipal Botoșani, a împiedicat dotarea DSPSA cu o cisternă cu o capacitate mai mare, indispensabilă în astfel de momente. Am solicitat în repetate rânduri, încă din anul 2014, avizul consilierilor pentru achiziția unei cisterne de 8 tone. Mereu majoritatea PSD a votat împotrivă, din rațiuni exclusiv politicianiste. Așa am ajuns să fim dotați doar cu cisterna de 3 tone, cu care am efectuat dezinfecția de astăzi. Pentru știința botoșănenilor, la dezinfecție am utilizat substanțe cu concentrația recomandată de clor, 5 litri la 100 litri de apă, eficientă pentru scopul urmărit, chiar dacă astfel am putut acoperi o suprafață mai mică”, a explicat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

DSPSA recomandă, pe această cale, ca și alte entități care fac operațiuni similare pe raza municipiului să dea dovadă de responsabilitate și să folosească o concentrație similară.

„Altfel, cu 1 litru de clor la 100 de litri de apă, nu fac decât să împrăștie apă chioară pe străzi, nicicum să le dezinfecteze. Acoperă inutil o suprafață mai mare, au mai multe oportunități de a-și face poze, dar eficiența este zero! În aceste momente extrem de dificile este nevoie de responsabilitate pentru sănătatea botoșănenilor. Vă asigurăm că DSPSA va continua să se implice serios și responsabil în toate operațiunile care îi revin pentru combaterea coronavirusului COVID-19”, a subliniat Eugen Țurcanu. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șeful ISU Botoșani, colonelul Cristian Amarandei, a învins coronavirusul

Duminică, 24 Mai 2020
1117

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență de la Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, a fost, în sfârşit, externat din spital.Acesta a fost diagnosticat cu Cov...

Cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter în această după amiază în Vrancea

Duminică, 24 Mai 2020
542

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs duminică la ora 15.07, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pămâ...

Fraisil nu e singurul. Mai mulți fotbaliști au intrat în dizgrația botoșănenilor, după ce au plecat de pe "Municipal"

Duminică, 24 Mai 2020
736

Cazul "Fraisil" îmi aduce aminte de alți câțiva foști soldați ridicați în slăvi de suporterii botoșăneni, care au avut un comportament similar cu cel al austriaculu...