Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație. 

Directorul societății, Urban Serv, susține că situația financiară a unității nu permite acordarea unor astfel de bonusuri pentru că nu s-a înregistrat profit.

Pentru a putea face față cheltueililor, operatorul de salubritate a trebuit să restructureze mai multe posturi, iar noua activitate de care se ocupă, cea de colectare a deșeurilor din mai multe zone din județ nu are rezultatele financiare scontate. 

"Membrii Consiliului de Administrație nu pot lua niciun bonus decât după ce se aprobă închierea anului financiar. Legea spune că în termen de cinci luni de la închierea anului fiscal societatea are obligația de a prezenta în Adunarea Generală a Acționarilor rezultatele financiar-economice și AGA va stabili câmd vor beneficia de anumite drepturi cei cărora li se cuvin. Nu am avut profit și nu au cum să ia acest bonus. Rezultatul nu s-a încheiat pe profit", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

În ceilalți ani, bonusul financiar pentru membrii Consiliului de Administrație ajungea și la 1.000 de lei net, de persoană. 

 

 

Spune-ne opinia ta