Discuţii între ambasadorul Marii Britanii şi primarul municipiului Botoşani. "Este o mare plăcere"

După ce a participat la manifestările organizate în municipiul Botoşani cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a avut în jurul orei 12.00 o întâlnire cu primarul Cătălin Flutur la primărie.

Discuţii între ambasadorul Marii Britanii şi primarul municipiului Botoşani. "Este o mare plăcere"

Edilul i-a prezentat ambasadorului informaţii legate nu doar de cultura judeţului, dar şi de potenţialul economic, precum şi problemele cu care se confruntă municipiul, dar şi  judeţul Botoşani.

“Domnul ambasador a vrut să ştie câteva lucruri şi în ceea ce priveşte potenţialul nostru economic, am avut discuţii despre problemele sociale, am evocat organizaţii neguvernamentale din Marea Britanie care sunt prezente în judeţul Botoşani încă din anii ’92, am făcut un schimb de păreri şi o informare cât am putut eu de exactă despre problemele pe care le are judeţul şi municipiul Botoşani, plecând de la problemele cele vechi, o parte din problemele actuale şi despre perspectiva noastră”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Paul Brummell este pentru prima dată la Botoşani în calitate de ambasador, dar a mai fost la noi în judeţ în trecut. Este poate singurul ambasador care a vorbit în limba română, spunând că a ales să o înveţe pentru că este o limbă frumoasă.

“Este o mare plăcere să revin la Botoşani. Am fost aici acum patru ani, într-un mod neoficial, când am făcut un curs de aprofundare la Iaşi, înainte de a începe mandatul la Bucureşti. Am vrut să revin într-un mod mai oficial, ca ambasador, şi astăzi este o zi foarte importantă pentru România, este Ziua Culturii Naţionale, nu este întâmplător că se marchează în ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poet absolut remarcabil, figură importantă nu numai în România, ci şi la nivel mondial. Pentru mine a fost firesc să sărbătorim Ziua Culturii Naţionale chiar aici, la Botoşani. Este o mare plăcere şi onoare pentru mine să reprezint Marea Britanie în România, ţară foarte frumoasă, ca universitate am făcut geografia, este foarte important să călătoresc să cunosc realitatea şi am avut oportunitatea de a vedea multe locuri şi este o plăcere să revin la Botoşani”, a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Oficialul va merge astăzi şi la Ipoteşti, unde vrea să vadă şi lacul.

 

 

Spune-ne opinia ta