Consilier local, despre banii din conturile primăriei: "Nu suntem în stare să-i cheltuim?"

Consilierii municipali au fost convocaţi, marţi, într-o şedinţă de îndată pentru a aproba acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secţiunii de dezvoltare pe anul 2017.

Consilier local, despre banii din conturile primăriei: "Nu suntem în stare să-i cheltuim?"

Consilierii PSD, prin vocea lui Mihai Tincu, au anunţat la începutul şedinţei că vor vota proiectul de hotărâre, dar consilierul social-democrat a ţinut să facă o serie de precizări referitoare la banii aflaţi în conturile primăriei care încă nu au fost cheltuiţi.

Tincu a cerut ca înainte de aprobarea bugetului local pe anul în curs să aibă loc o serie de discuţii, în condiţiile în care sunt zeci de miliarde care nu au fost cheltuite.

“Din raportul de specialitate se desprind clar nişte lucruri, am intrat în anul 2017 cu un plus în cont de 70 de miliarde de lei vechi, am intrat în anul 2018 cu 150 de miliarde de lei vechi. Pe 28 decembrie când am discutat despre taxe şi impozite şi am trezit comentarii s-a văzut că nu ne ajung banii dar în ziua în care am discutat despre nemajorarea taxelor cu 50% ci numai cu 5% noi aveam în cont 150 de miliarde de lei vechi, la fel cum îi avem şi astăzi. Dacă am avut în ianuarie 2017, 70 de miliarde, dacă avem acum 150 de miliarde, oare cât vom avea în ianuarie 2019? Cam la fel vor fi costurile şi atunci să ne trezim că vom avea în cont 200 şi ceva de miliarde, că nu suntem în stare să cheltuim banii? Sunt lucruri pe care aş dori să le rezolvăm până în ziua discuţiei bugetului. E vorba de colectarea banului public şi e vorba de foarte mulţi bani pe care aparent nu ştim ce avem de făcut cu ei. Sperăm ca anul acesta să ne dea Dumnezeu gânduri bune şi să ştim ce avem de făcut cu asemenea grămadă de bani care stau în contul primăriei noastre. Nu văd de ce s-ar fi majorat taxele când aveam în cont 150 de miliarde”, a spus Mihai Tincu.

Bugetul local ar urma să fie aprobat la jumătatea lunii februarie.

 

 

 

Spune-ne opinia ta