Consilier local, despre acordarea titlului de Cetăţean de onoare: "Să fim mai moderaţi şi mai raţionali"

Consilier local, despre acordarea titlului de Cetăţean de onoare: "Să fim mai moderaţi şi mai raţionali"

Un consilier local a cerut colegilor din Consiliul Municipal să fie mai chibzuiţi şi mai raţionali atunci când iau decizia de a acorda titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani unei anumite persoane.

Consilierul Eugen Ţurcanu a spus că sunt Cetăţeni de onoare plecaţi de foarte mulţi ani din judeţul Botoşani, care nu mai au nicio tangenţă cu aceste locuri, şi care sunt implicaţi în scandaluri cu implicaţii extrem de grave.

Acesta a dat exemplul medicului Mihai Lucan, care este Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, şi care este anchetat pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

“Este o discuţie în ultima vreme ce persoane votăm ca Cetăţeni de onoare. Poate că impresionează cariera unor concetăţeni ai noştri care au plecat de aici şi au ajuns realizaţi în viaţa profesională, sportivă, dar poate suntem prea uşor impulsionaţi emoţional să votăm aceşti Cetăţeni de onoare. Fac referire la cazul unui medic celebru care înţeleg că a plecat din Botoşani, ca origini, dar dacă 10% din acuzaţiile care se aduc în ceea ce priveşte activitatea dumnealui sunt adevărate avem o mare problemă cu imaginea oraşului noştru. Ar trebui să fim mai prudenţi şi să devină Cetăţeni de onoare acei oameni care se implică şi ajută oraşul acum, nu cei care au plecat şi ne mândrim acum cu ei. Avem şi noi un ministru în Guvernul Dragnea, dar el de fapt are acum treabă cu zona Galaţiului, dar noi tot ne lăudăm că avem un ministru în Guvern şi el nu mai are nicio treabă cu Botoşaniul. E de râsul lumii. Să încercăm să fim mai moderaţi şi mai raţionali”, a spus Eugen Ţurcanu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta