Centrul Vechi se pregăteşte de sărbătoarea oraşului, dar comercianţii sunt sceptici din cauza vremii reci - FOTO

În timp ce botoşănenii nu ştiu cum să se ferească de vânt, în Centrul Vechi are loc desfăşurarea de forţe a comercianţilor care au crezut că vor da lovitura şi anul acesta, la Zilele Oraşului. Numai că nu au luat în calcul factorul vreme.

Centrul Vechi se pregăteşte de sărbătoarea oraşului, dar comercianţii sunt sceptici din cauza vremii reci - FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Puţini comercianţi în Centrul Vechi al municipiului și-au luat inima în dinţi să-şi întindă tarabele şi cuptoarele sau prăjitoarele. La ce vânt bate în întreaga zonă a Moldovei şi la ce temperaturi scăzute sunt anunţate, mai că şi-ar strânge calabalâcul şi s-ar duce acasă. Mai trag însă speranţe că vremea se va îmbuna, măcar să-şi recupereze banii din taxele plătite.

Câteva tarabe cu produse din carne, vreo două tarabe cu cozonac unguresc sau cu gogoşi ori clătite cu diverse umpluturi şi câteva tarabe la care se vinde bere. Cam acesta era după ora prânzului meniul din Centrul Istoric. În ce priveşte preţurile, nu sunt mari diferenţe faţă de evenimentele anterioare derulate de municipalitate.

Micii costă 2,5 lei sau 3 lei, iar 100 de grame de frigărui de pui, de porc, ceafa de porc, piept de pui costă 7 lei. Acelaşi preţ îl au porţiile de 100 de grame de cârnaţi afumaţi, scăriţă afumată, ciolan afumat şi aripioare de pui. La 6 lei găsim costiţă de porc, cârnăciori proaspeţi, cârnăciori picanţi, pulpe de pui şi ciuperci cu mujdei, toate la 100 de grame. Pastrama de oaie pare a fi cel mai scump produs, 100 de grame costând 8 lei. În schimb, la 5 lei găsim hamsii, cartofi ţărănești, ardei copţi, suc sau bere la doză. Berea la draft costă 3 sau 4 lei, funcţie de comerciant. La vânzare sunt scoase însă şi murături asortate.

În timp ce comercianţii îşi scoteau marfa, tehnicienii pregăteau scena pe care vineri seară vor evolua Antonia şi Lora & Band. Linişte însă în sectorul tiribombelor care au fost montate în zona parcării din faţa fostului magazin Botoşani. Operatorii speră că vremea se va mai încălzi astfel încât clienţii să nu se aleagă cu otite sau răceli.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Se întâmplă tot la Botoşani: Satul cu o mie de suflete şi parc de peste un milion de lei

Sâmbătă, 19 August 2017
2483

Într-o localitate cu 1.322 de locuitori, după cum arată Recensământul din 2011, se va amenaja un parc. Este vorba de localitatea Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, acolo unde Primăria ...

Bătaie de joc la 112: echipaje plimbate la Vlăsineşti de un glumeţ încă neidentificat

Vineri, 18 August 2017
3930

Joi noapte, echipajele de urgenţă au fost puse pe drumuri de câţiva tineri, cel mai probabil din Vlăsineşti, care au alarmat operatorii de la serviciul 112 că o persoană are intenţii sin...

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

Vineri, 18 August 2017
792

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...