Centrul Vechi se pregăteşte de sărbătoarea oraşului, dar comercianţii sunt sceptici din cauza vremii reci - FOTO

În timp ce botoşănenii nu ştiu cum să se ferească de vânt, în Centrul Vechi are loc desfăşurarea de forţe a comercianţilor care au crezut că vor da lovitura şi anul acesta, la Zilele Oraşului. Numai că nu au luat în calcul factorul vreme.

Centrul Vechi se pregăteşte de sărbătoarea oraşului, dar comercianţii sunt sceptici din cauza vremii reci - FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Puţini comercianţi în Centrul Vechi al municipiului și-au luat inima în dinţi să-şi întindă tarabele şi cuptoarele sau prăjitoarele. La ce vânt bate în întreaga zonă a Moldovei şi la ce temperaturi scăzute sunt anunţate, mai că şi-ar strânge calabalâcul şi s-ar duce acasă. Mai trag însă speranţe că vremea se va îmbuna, măcar să-şi recupereze banii din taxele plătite.

Câteva tarabe cu produse din carne, vreo două tarabe cu cozonac unguresc sau cu gogoşi ori clătite cu diverse umpluturi şi câteva tarabe la care se vinde bere. Cam acesta era după ora prânzului meniul din Centrul Istoric. În ce priveşte preţurile, nu sunt mari diferenţe faţă de evenimentele anterioare derulate de municipalitate.

Micii costă 2,5 lei sau 3 lei, iar 100 de grame de frigărui de pui, de porc, ceafa de porc, piept de pui costă 7 lei. Acelaşi preţ îl au porţiile de 100 de grame de cârnaţi afumaţi, scăriţă afumată, ciolan afumat şi aripioare de pui. La 6 lei găsim costiţă de porc, cârnăciori proaspeţi, cârnăciori picanţi, pulpe de pui şi ciuperci cu mujdei, toate la 100 de grame. Pastrama de oaie pare a fi cel mai scump produs, 100 de grame costând 8 lei. În schimb, la 5 lei găsim hamsii, cartofi ţărănești, ardei copţi, suc sau bere la doză. Berea la draft costă 3 sau 4 lei, funcţie de comerciant. La vânzare sunt scoase însă şi murături asortate.

În timp ce comercianţii îşi scoteau marfa, tehnicienii pregăteau scena pe care vineri seară vor evolua Antonia şi Lora & Band. Linişte însă în sectorul tiribombelor care au fost montate în zona parcării din faţa fostului magazin Botoşani. Operatorii speră că vremea se va mai încălzi astfel încât clienţii să nu se aleagă cu otite sau răceli.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

O poveste minunată, cu tripleţi norocoşi şi cadourile unor oameni cu suflet mare! FOTO

Miercuri, 28 Iunie 2017
2052

Miercuri înaintea prânzului, holul Serviciului Comunitar Specializat în domeniul Protecţiei Copilului s-a umplut de sacoşe cu cadouri, aduse de funcţionarii cu statut special de l...

Iniţiativa fără precedent a unui botoşănean plecat în Anglia, pornită din experienţa proprie. “Un drum sau două în plus nu e mare lucru, nu sărăcesc”

Miercuri, 28 Iunie 2017
1641

Cezar Covataru a povestit pentru Ştiri.Botoşani.Ro despre motivele care l-au determinat să plece din ţară, despre primele zile în mijlocul londonezilor, dar şi despre planul său de a-şi ...

Două zile până la anunţata vizită a ministrului Daea la Manoleasa! Sistemul de irigaţii nu funcţionează încă

Marţi, 27 Iunie 2017
1866

În urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii, Petre Daea, făcea o vizită de lucru în judeţ- cu dublu scop: campania electorală de la Vlăsineşti şi, pe parte administr...