Centrul Vechi se pregăteşte de sărbătoarea oraşului, dar comercianţii sunt sceptici din cauza vremii reci - FOTO

În timp ce botoşănenii nu ştiu cum să se ferească de vânt, în Centrul Vechi are loc desfăşurarea de forţe a comercianţilor care au crezut că vor da lovitura şi anul acesta, la Zilele Oraşului. Numai că nu au luat în calcul factorul vreme.

Centrul Vechi se pregăteşte de sărbătoarea oraşului, dar comercianţii sunt sceptici din cauza vremii reci - FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Puţini comercianţi în Centrul Vechi al municipiului și-au luat inima în dinţi să-şi întindă tarabele şi cuptoarele sau prăjitoarele. La ce vânt bate în întreaga zonă a Moldovei şi la ce temperaturi scăzute sunt anunţate, mai că şi-ar strânge calabalâcul şi s-ar duce acasă. Mai trag însă speranţe că vremea se va îmbuna, măcar să-şi recupereze banii din taxele plătite.

Câteva tarabe cu produse din carne, vreo două tarabe cu cozonac unguresc sau cu gogoşi ori clătite cu diverse umpluturi şi câteva tarabe la care se vinde bere. Cam acesta era după ora prânzului meniul din Centrul Istoric. În ce priveşte preţurile, nu sunt mari diferenţe faţă de evenimentele anterioare derulate de municipalitate.

Micii costă 2,5 lei sau 3 lei, iar 100 de grame de frigărui de pui, de porc, ceafa de porc, piept de pui costă 7 lei. Acelaşi preţ îl au porţiile de 100 de grame de cârnaţi afumaţi, scăriţă afumată, ciolan afumat şi aripioare de pui. La 6 lei găsim costiţă de porc, cârnăciori proaspeţi, cârnăciori picanţi, pulpe de pui şi ciuperci cu mujdei, toate la 100 de grame. Pastrama de oaie pare a fi cel mai scump produs, 100 de grame costând 8 lei. În schimb, la 5 lei găsim hamsii, cartofi ţărănești, ardei copţi, suc sau bere la doză. Berea la draft costă 3 sau 4 lei, funcţie de comerciant. La vânzare sunt scoase însă şi murături asortate.

În timp ce comercianţii îşi scoteau marfa, tehnicienii pregăteau scena pe care vineri seară vor evolua Antonia şi Lora & Band. Linişte însă în sectorul tiribombelor care au fost montate în zona parcării din faţa fostului magazin Botoşani. Operatorii speră că vremea se va mai încălzi astfel încât clienţii să nu se aleagă cu otite sau răceli.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1827

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...