Ce spun reprezentanții Primăriei despre situația chiriașilor ANL!

Consiliul Local Botoșani a avut pârghii limitate pentru stabilirea noilor chirii pentru locuințele ANL, criteriile în baza cărora se fac noile calcule fiind reglementate prin legislație la nivel național, susține viceprimarul Cosmin Andrei.

Ce spun reprezentanții Primăriei despre situația chiriașilor ANL!

Edilul este de părere că această majorare ar fi trebuit să fie graduală, remarcă pe care de altfel au făcut-o și chiriașii ANL, care sunt extrem de nemulțumiți că trebuie să plătească chirii de 5-6 ori mai mari. 

"Am avut un procent între 0 și 1% pe care eu personal l-am propus 0,1%, dar colegii nu au fost de acord și au propus 0,5%, sumă de bani care va ajunge într-un fond de reparații la societatea Locativa. Acest procent se traduce într-o valoare foarte mică dar ținând cont că această valoare se adaugă celorlate procente până la 100% stabilite prin lege am considerat oportun să fie la un  nivel extraordinar de mic, nu au fost de acord consilierii și a rămas la 0,5%. Cu toate acestea, chiriile vor crește foarte mult, din punctul meu de vedere mai potrivit poate ar fi fost să fie o creștere graduală, dar s-a avut în vedere constituirea unui fond pentru dezvoltarea altor locuințe pentru tineri", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Viceprimarul susține că toate solicitările Locativa de până acum, în vederea alocării de fonduri, au fost aprobate de Consiliul Local.

Pe de altă parte, cei de la Locativa spun că de câțiva ani fac demersuri la Consiliul Local în vederea alocării de sume pentru întocmirea cărților funciare, pentru a putea fi vândute locuințele construite de Agenția Națională pentru Locuințe.

"Dumnealor au reclamat că nu au bani pentru intabulările și dezmembrările care sunt necesare pentru aceste tranzacții dar transmit foarte clar că am aprobat în Consiliul Local toate solicitările care au venit din partea Locativa și pentru acest lucru nu au fost făcute solicitări în trecut care să fie refuzate. Dacă vor veni solicitări pentru bugetul din anul 2017 cu siguranță vor fi votate de către mine și colegii mei. Noi am aprobat bugetele Locativa așa cum au venit, dacă bugetul ar fi fost limitat se puteau axa pe un singur bloc, în fiecare an să facă dezmembrări. Bugetul Locativa este aprobat de către Consiliul Local în calitate de autoritate care deține această societate. Noi oricum plătim subvenții pentru salarii, dumnealor au o serie de venituri proprii care nu le permit să funcționeze și primesc bani de la CL, pentru dezvoltare, reparații. Am fi putut aloca bani pentru aceste intabulări dar nu am avut solicitări care să fie refuzate și acest lucru se putea face etapizat", a mai precizat Cosmin Andrei. 

 

 

Spune-ne opinia ta