Ce făcea în trafic poliţistul în pantaloni scurţi? Colegii de breaslă îl apără: A evitat producerea unei tragedii

Sindicatul Europol, al poliţiştilor, precizează că poliţistul filmat în maşina Poliţiei, în pantaloni scurţi, a evitat producerea unei tragedii din partea unui autoturism cu numere bulgăreşti care nu acordase prioritate într-o intersecţie şi care continua să circule haotic.

Ce făcea în trafic poliţistul în pantaloni scurţi? Colegii de breaslă îl apără: A evitat producerea unei tragedii

"Filmuleţul cu poliţistul în pantaloni scurţi conducând o maşină a Poliţiei Române a făcut înconjurul trusturilor de presă şi a reţelelor de socializare", scriu reprezentanţii sindicatului Europol.

Potrivit acestora, poliţistul se întorcea de la o activitate sportivă programată la nivelul IPJ Giurgiu, care, conform legislaţiei, se face pe post în timpul serviciului.

„În drum spre sediul postului de poliţie unde trebuia parcată autospeciala de poliţie, acesta a reuşit să evite producerea unei tragedii din partea unui autoturism cu numere bulgăreşti care nu acordase prioritate într-o intersecţie şi care continua să conducă haotic, astfel că producerea unui grav accident ar fi fost iminentă. Acesta a reuşit să oprească pe acel şofer şi a anunţat de îndată poliţiştii rutieri aflaţi în zonă. Astfel dintr-un poliţist cu atitudine care a reuşit să evite o tragedie, s-a transformat într-un paria al reţelelor de socializare”, adaugă reprezentanţii sindicatului Europol, potrivit Mediafax.

Conform acestora, poliţistul nu a încălcat cu nimic normele de conduită, ba mai mult este un exemplu pozitiv pentru ceilalţi poliţişti.

IPJ Giurgiu anunţa, luni, că a început verificări după ce un poliţist a fost filmat în maşina Poliţiei, în pantaloni scurţi, după ce pare că a oprit un şofer.

Imaginile cu un poliţist filmat în timp ce urcă la volanul maşinii de Poliţie, îmbrăcat în pantaloni scurţi, după ce pare că a oprit un şofer, au fost postate pe o pagină Facebook, având ca titlu „poliţist îmbrăcat în pantaloni scurţi a ieşit la vânat de şoferi în localitatea Ghimpaţi, judeţul Giurgiu”.

„Dacă domnul poliţist salva o viaţă fară haina statului era un simplu cetăţean, dar să ieşi la muncă aşa nu ştiu cât de legal este”, comenta imaginile un utilizator.

„Dacă un poliţist în pantaloni scurţi vă salva de la o bătaie era bine, dar dacă surprinde o contravenţie în flagrant şi ia măsuri nu e bine”, comenta un altul.

„Ca şofer puteam să refuz să-i prezint actele? Cred că da!”, scria un alt utilizator.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Tehnici care îți pot salva viața. Așa supraviețuiești unui infarct dacă ești singur

Vineri, 17 Mai 2019
1568

Un atac de cord poate fi fatal în multe cazuri, însă dacă știi să ce să faci, ai putea să-ți salvezi viața. Este foarte important să știi cum să reacționezi atunci când a...

"Face vizita medicală! Nu mai este niciun secret". Se face mutarea momentului în Liga I

Vineri, 17 Mai 2019
855

Pe locul trei în clasamentul playout-ului, FC Botoşani visează să mai urce un loc. Este la şase puncte de ocupanta poziţiei a doua, Dinamo, iar vineri are meci cu liderul Gaz Metan Mediaş,...

Liga 1: Dosare ridicate de poliţişti de la sediul Dunării Călăraşi, într-un caz de delapidare!

Miercuri, 15 Mai 2019
350

Poliţiştii au ridicat, miercuri, mai multe dosare de la sediul clubului Dunărea Călăraşi, într-un caz de delapidare, informează pagina de Facebook a grupării din Liga I, conform News.ro....