A fost adjudecată licitația pentru consolidarea versantului de pe drumul județean Dumeni - Havârna

A fost adjudecată licitația pentru consolidarea versantului de pe drumul județean Dumeni - Havârna

Consiliul Județean Botoșani a anunțat astăzi că a fost adjudecată licitația pentru consolidarea versantului de pe drumul județean Dumeni – Havârna.

Practic, Consiliul Județean Botoșani demarează încă o investiție ce are ca obiectiv principal reabilitarea infrastructurii pe drumurile județene.

Concret, este vorba despre finalizarea licitației, desemnarea constructorului și semnarea contractului pentru proiectare și execuție de lucrări, pentru  obiectivul de investiții „Consolidare versant şi modernizare DJ 293, Dumeni–Havârna, km 8+100 – 9+000” , aprobat la finanțare  prin „Subprogramul - Lucrări în primă urgență” derulat prin Compania Națională de Investiții.

“Marți, 04 februarie 2020 a avut loc semnarea contractului pentru proiectare și execuție lucrări pentru acest obiectiv de investiții, de către reprezentații Companiei Naționale de Investiții precum și de Consiliul Județean Botoșani, scopul fiind începerea cât mai curând a lucrărilor prevăzute în proiect” a anunțat astăzi Consiliul Județean Botoșani.

Valoarea totală a lucrării este de 14.250.885 lei, din care 11.628.817 lei  vin de la Compania Națională de investiții, iar 2.622.067 lei reprezintă contribuția Consiliul Județean Botoșani.

Lucrările de consolidare a versantului, precum și cele de modernizare a sectorului de drum județean DJ 293, Dumeni - Havârna, km 8+100-9+000, presupun:

- Lucrări de consolidare a versantului (finanțate de CNI). Soluțiile de intervenție propuse au în vedere eliminarea cauzelor care au condus la degradările existente, prevenirea dezvoltării sau reactivării altor alunecări, respectiv consolidarea zonei în așa fel încât să fie eliminat riscul în exploatare a amplasamentului prin executarea unor lucrări de drenaj - 450 ml – 22 drenuri în spic, înlocuirea zidului de sprijin degradat și realizarea unei structuri de tip zid de sprijin tip cornier, din beton armat, pe aceeaşi lungime și execuția unei structuri de sprijin nou, fundat pe piloţi din beton armat, ancorați cu ancore elicoidale de retenție.

- Lucrări la nivelul podețului amplasat pe DJ 293 la km 8+232 (finanțate de CNI). În urma raportului și concluziilor din expertiza tehnică a rezultat necesitatea consolidării podețului cu placă de suprabetonare și sporirea dimensiunilor de gabarit ale căii la cerințele prevăzute de normele de proiectare în vigoare.

- Lucrări de modernizare la nivelul drumului - finanțate de CJ, inclusiv asigurarea scurgerii apelor, șanțuri și rigole, drumuri laterale.

“Având în vedere bugetul Compania Națională de Investiții pentru anul 2020 cât și urgența intervenției pe aceste sectoare de drum județean, se va finaliza în cel mai scurt timp și licitația pentru obiectivul de investiții „Consolidare versant şi modernizare DJ 296, Roma-Nicșeni , km 14+000-15+380” care la această dată este în analiză financiară. Conducerea Consiliului Județean se declară mulțumită că în sfârșit aceste două porțiuni de drum județean, care au ridicat mari probleme de-a lungul timpului din cauza alunecărilor de teren, vor beneficia de consolidare și modernizare restabilindu-se astfel confortul și siguranța în trafic pe drumul județean DJ 293 Dumeni – Havârna pentru toți participanții la trafic. De asemenea, există convingerea că în curând se va finaliza licitația și se va desemna câștigătorul și pentru consolidarea versantului de pe DJ 296 Roma – Nicșeni, astfel încât imediat ce vremea va permite se va începe execuția efectivă a acestor lucrări”, au explicat astăzi într-un comunicat reprezentanții Consiliul Județean Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DSP despre coronavirus: la Botoșani nu a fost încă necesară dispunerea măsurii de carantină

astăzi, 15:53
280

Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani a anunțat astăzi că toate persoanele care revin în România din China, sau anumite regiuni ale Italiei, sunt chestionate la intrarea pe t...

29 februarie 2020: „Ziua porților deschise” în toate unitățile de învățământ de la Botoșani

astăzi, 15:32
131

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat astăzi că în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, care școlarizează clase de învă...

Panică într-o localitate din județ. Oamenii au reclamat la 112 că un bărbat „suspect de coronavirus” circulă liber pe străzi

astăzi, 14:51
1795

Un apel la 112 a creat isterie în localitatea Mihai Viteazu din comuna Ungureni, județul Botoșani.O serie de cetățeni au raportat Poliției, în jurul amiezii, că un bărbat recen...