Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, marcată în Penitenciarul Botoşani

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, marcată în Penitenciarul Botoşani
Cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului, în sistemul penitenciar din România au loc manifestări inițiate și derulate sub tutela Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În perioada 5 - 10 septembrie, în toate unitățile sistemului penitenciar sunt organizate diverse evenimente  care se subordonează aceluiași scop - creşterea gradului de conştientizare de către personal şi deţinuţi, a faptului că solidaritatea şi sprijinul oferit de cei din jur contribuie la depăşirea situaţiilor de viaţă problematice, care, uneori, îi determină pe semenii noștri să recurgă la gesturi dramatice.

"Și în Penitenciarul Botoșani, acest eveniment  al vieții și al solidarității umane este marcat prin organizarea de  concursuri tematice și dezbateri la care  colaborează  psihologi, preotul unității, dar și deținuți formați ca deținuți de sprijin pentru persoanele aflate în impas existențial", a precizat subcomisar Maria Valenciuc, purtător de cuvânta în cadrul Penitenciarului Botoşani.

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului pune accent pe valoarea sentimentală şi universală a susținerii semenilor noştri, atunci când se confruntă cu situaţii de viaţă problematice, precum și conștientizarea soluțiilor la îndemână pentru depășirea perioadelor dificile.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
244

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
392

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
126

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...