Ziua Internationala a Drepturilor Omului a vizat, la Botosani, drepturile romilor!

Ziua Internationala a Drepturilor Omului a vizat, la Botosani, drepturile romilor!
Astazi, la Prefectura, in cadrul sedintei Grupului de Lucru Mixt pentru implementarea strategiei Guvernului de imbunatatire a Situatiei Romilor, au fost puse in discutie problemele sociale ale romilor, saracia cu forme severe, la care se adauga marginalizarea si excluziunea sociala, dar si nevoia de informare cu privire la drepturile si indatoririle din statutul minoritatilor.

De asmemenea, a mai fost abordata problema deficitului sever in educatie, dar si sanatatea precara si o medie de viata scazuta, aspecte determinate de lipsa asistentei si educatiei sanitare. Semiramida Balan, consilierul pe problematica romilor din Institutia Prefectului, a amintit despre faptul ca parteneriatul dintre ONG-uri, Prefectura si Consiliul Judetean in anul 2008 a fost unul benefic.

Semiramida Balan a prezentat si cinci proiecte castigate prin programul PHARE, propuse de organizatia ADCIA si care se vor derula anul viitor, parteneri fiind Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Consiliile locale Cristinesti si Hiliseu Horia, Autoritatea de Sanatate Publica si Oficiul Judetean de Consultanta Agricola, Asociatia Lingurarii, Inspectoratul Scolar Judetean si Casa Corpului Didactic Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
65

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
68

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
609

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...