Zeci de angajați din sistemul de învățământ botoșănean au primit salarii diminuate cu până la 400 de lei!

Zeci de angajați din sistemul de învățământ botoșănean au primit salarii diminuate cu până la 400 de lei!
Luna septembrie a venit cu salarii mai mici pentru zeci de salariați din sistemul de învățământ botoșănean pentru care aplicarea Ordonanței 20 privind salarizarea, intrată în vigoare de la 1 august, nu a rezolvat în niciun fel nemulțumirile legate de drepturile salariale, ba din contră, a creat și mai mari probleme.

Potrivit președintelui Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte, la nivelul județului Botoșani sunt aproximativ 200 de persoane, din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, care au încasat lefuri mai mici în luna septembrie.

Sumele tăiate variază între 70 și 400 de lei, cele mai mari reduceri fiind la secretarii și contabilii care anterior intrării în vigoare a acestei Ordonanțe avea indemnizații de conducere.

Sindicaliștii din educație susțin că dacă nu se vor repara aceste inechități vor fi declanșate acțiuni de protest. 

"Am fost informați pe linie sindicală că urmează să fie elaborată metodologia de aplicare a Ordonanței 43 cea care ar veni să corecteze Ordonanța 20. Am stabilit să acordăm un termen Guvernului pentru a rezolva lucrul acesta până la sfârșitul lunii septembrie, urmând ca dacă nu se rezolvă nimic în perioada următoare în luna octombrie să luăm în calcul și anumite acțiuni de protest vizavi de problemele care au apărut prin aplicarea Ordonanței 20. În luna septembrie au primit salarii diminuate. Și la o parte din personalul nedidactic au fost reduse salariile, deși nu trebuia, și acolo se va corecta luna aceasta. Au venit și munictori care au spus că le-au scăzut salariul și cu 100 de lei", a declarat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
178

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
265

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
115

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...