Zeci de angajați din sistemul de învățământ botoșănean au primit salarii diminuate cu până la 400 de lei!

Zeci de angajați din sistemul de învățământ botoșănean au primit salarii diminuate cu până la 400 de lei!
Luna septembrie a venit cu salarii mai mici pentru zeci de salariați din sistemul de învățământ botoșănean pentru care aplicarea Ordonanței 20 privind salarizarea, intrată în vigoare de la 1 august, nu a rezolvat în niciun fel nemulțumirile legate de drepturile salariale, ba din contră, a creat și mai mari probleme.

Potrivit președintelui Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte, la nivelul județului Botoșani sunt aproximativ 200 de persoane, din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, care au încasat lefuri mai mici în luna septembrie.

Sumele tăiate variază între 70 și 400 de lei, cele mai mari reduceri fiind la secretarii și contabilii care anterior intrării în vigoare a acestei Ordonanțe avea indemnizații de conducere.

Sindicaliștii din educație susțin că dacă nu se vor repara aceste inechități vor fi declanșate acțiuni de protest. 

"Am fost informați pe linie sindicală că urmează să fie elaborată metodologia de aplicare a Ordonanței 43 cea care ar veni să corecteze Ordonanța 20. Am stabilit să acordăm un termen Guvernului pentru a rezolva lucrul acesta până la sfârșitul lunii septembrie, urmând ca dacă nu se rezolvă nimic în perioada următoare în luna octombrie să luăm în calcul și anumite acțiuni de protest vizavi de problemele care au apărut prin aplicarea Ordonanței 20. În luna septembrie au primit salarii diminuate. Și la o parte din personalul nedidactic au fost reduse salariile, deși nu trebuia, și acolo se va corecta luna aceasta. Au venit și munictori care au spus că le-au scăzut salariul și cu 100 de lei", a declarat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
860

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
266

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1097

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...