Zeci de angajați din sistemul de învățământ botoșănean au primit salarii diminuate cu până la 400 de lei!

Zeci de angajați din sistemul de învățământ botoșănean au primit salarii diminuate cu până la 400 de lei!
Luna septembrie a venit cu salarii mai mici pentru zeci de salariați din sistemul de învățământ botoșănean pentru care aplicarea Ordonanței 20 privind salarizarea, intrată în vigoare de la 1 august, nu a rezolvat în niciun fel nemulțumirile legate de drepturile salariale, ba din contră, a creat și mai mari probleme.

Potrivit președintelui Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte, la nivelul județului Botoșani sunt aproximativ 200 de persoane, din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, care au încasat lefuri mai mici în luna septembrie.

Sumele tăiate variază între 70 și 400 de lei, cele mai mari reduceri fiind la secretarii și contabilii care anterior intrării în vigoare a acestei Ordonanțe avea indemnizații de conducere.

Sindicaliștii din educație susțin că dacă nu se vor repara aceste inechități vor fi declanșate acțiuni de protest. 

"Am fost informați pe linie sindicală că urmează să fie elaborată metodologia de aplicare a Ordonanței 43 cea care ar veni să corecteze Ordonanța 20. Am stabilit să acordăm un termen Guvernului pentru a rezolva lucrul acesta până la sfârșitul lunii septembrie, urmând ca dacă nu se rezolvă nimic în perioada următoare în luna octombrie să luăm în calcul și anumite acțiuni de protest vizavi de problemele care au apărut prin aplicarea Ordonanței 20. În luna septembrie au primit salarii diminuate. Și la o parte din personalul nedidactic au fost reduse salariile, deși nu trebuia, și acolo se va corecta luna aceasta. Au venit și munictori care au spus că le-au scăzut salariul și cu 100 de lei", a declarat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
127

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
387

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Accident grav la Stăuceni. O persoană a ajuns la spital! FOTO

astăzi, 04:07
3823

Grav accident produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la intrarea în Stăuceni, soldat cu rănirea unui bărbat de 34 de ani. Evenimentul rutier s-a petrecut în condițiil...