VOR MAI MULT: Sefii de institutii trebuie sa aiba acces si la functiile din partid, spune PDL!

VOR MAI MULT: Sefii de institutii trebuie sa aiba acces si la functiile din partid, spune PDL!

 Gheorghe Flutur  

Sefii serviciilor deconcentrate trebuie sa fie si sefi in partid! Asta vor democrat-liberalii, insa pentru acest lucru trebuie sa modifice, prin amendament, Ordonanta privind serviciile deconcentrate, astfel incat sefilor seriviciilor deconcentrate sa nu li se mai interzica detinerea unei functii de conducere in cadrul partidului politic care i-a propulsat.

Motivatia este simpla: partidele de guvernamant au nevoie de sustinerea unor persoane care-si asuma programul de guvernare, in speta sefii instalati in functii de formatiunile politice respective.

"Ne-a interesat ca votul politic castigat de PDL si PSD sa poata fi pus in aplicare, ca parghiile Guvernului din teritoriu sa accepte programul de guvernare. Au aparut aceste propuneri punctuale, insa linia a fost clara", a spus democrat-liberalul Gheorghe Flutur.

De aceeasi parere este si vicepresedintele PDL Ioan Oltean.

"Ordonanta 37 din 2009 face referire la Legea 161, in sensul ca noii directori coordonatori sa nu poata sa detina functii politice. Ori, atat timp cat ei nu mai sunt functionari publici, aceasta interdictie nu isi mai gaseste menirea si ea va trebui sa fie inlaturata", a spus Oltean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
349

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
617

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
175

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...