Virusul West Nile in Romania. Doua posibile cazuri la Tulcea

Doi pacienti, in virsta de 43 si 18 ani, sint internati in Tulcea, fiind suspecti de infectia cu virusul West Nile. Cei doi sint locuitori ai orasului Tulcea. Probele biologice vor fi verificate de Institutul Cantacuzino din Bucuresti, prin analize suplimentare, pentru a se determina daca cei doi au contractat, intr-adevar, virusul.

Trei persoane au murit deja in Grecia din cauza acestui virus, iar alte cazuri suspecte au fost semnalate in Bulgaria. 32 de oameni au fost infectati pana acum in Grecia cu virusul Nilului de Vest. Autoritatile medicale au anuntat ca, pentru prima oara, a ajuns la spital si un copil infectat.

Medicii le recomanda oamenilor sa se fereasca cum pot de tintari intrucat nu exista inca un vaccin impotriva virusului.

"Din pacate nu exista un vaccin pentru acest virus. Se cerceteaza. Vaccinul nu este disponibil. Nu s-a ajuns la o formula. Cel mai bine ar fi sa facem dezinsectie pentru ca se transmite numai prin intepatura de tantar. Ar trebui sa ne punem plase la ferestre, sa purtam imbracaminte adecvata cu maneci lungi si sa lasam cat mai putina piele libera", a  spus  sefa Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

Potrivit Adrianei Pistol, meningita West Nile  are simptome asemanatoare gripei. "Boala debuteaza cu febra, exact ca o viroza. Are o simptomatologie nu foarte severa. Este foarte important ca oamenii sa mearga la medic inca de la primele simptome", sustine medicul.

West Nile circula in special in zonele tropicale, iar primele simptome ale infectarii sunt febra, greata si dureri musculare. Rata de mortalitate este de circa 4% din cazurile inregistrate, dar medicii cred ca majoritatea persoanelor infectate cu acest virus nu se prezinta la spital, pentru ca nu au simptome severe.

sursa: realitatea.net 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
30

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
337

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
188

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...