VIAŢA LA BLOC: Canalizările înfundate, calvarul botoşănenilor!
BOTOSANI

VIAŢA LA BLOC: Canalizările înfundate, calvarul botoşănenilor!
"Reţeaua interioară a blocului în care locuiesc este folosită în mod corespunzător, dar acum canalul e iarăşi inundat cu fecale! Problema nu e doar de ceva timp, ci de ani zile. Am avut câteva luni de linişte, dar acum a reînceput".

Apelul disperat aparţine unui grup de proprietari ai unui bloc de pe Strada Vârnav, numărul 5. Oamenii reclamă că, numai în ultimele zile, canalul colector al blocului s-a înfundat de câteva ori, de fiecate dată fiind solicitaţi angajaţii Nova Apaserv. "Ultima data când am identificat un astfel de eveniment a fost în data de 3 octombrie, problema fiind remediată în 5 octombrie. Şi iarăşi s-a inundat subsolul în data de 8 octombrie, dar când se va remedia nu ştiu. Sâmbătă am dat la o parte capacul de la canalul colector şi am văzut că era înfundat, în condiţiile în care au acţionat la acest canal colector în urmă cu trei zile", susţine doamna Florica, una dintre proprietarele de apartamente din blocul afectat.

Înfundarea canalului duce la scurgerea de ape reziduale în subsolul blocului, iar mirosul este greu de suportat. "După fiecare aventură, spălăm subsolul, dăm cu cloramină. Aşa am făcut şi zilele trecute, după ce s-a desfundat canalul şi acum trebuie să o luăm de la capăt pentru că noi suntem cuminţi, suntem gospodari şi vrem curăţenie!", spune botoşăneanca.

Problema este cunoscută şi la nivelul conducerii Asociaţiei de Proprietari. "Astfel de probleme sunt şi la alte blocuri, la V8, de exemplu, la V4. Noi tot chemăm pe cei de la Nova Apaserv cu vidanja, dar nu ştiu cum s-ar putea rezolva problema pe termen lung. Doamna Florica are dreptate, însă cred eu că problema porneşte tot din interior, canalul nu se înfundă din senin. Ceea ce am remarcat este însă lipsa de personal la Nova Apaserv care să fie în teren. Dacă sunăm la Modern Calor, nici nu închidem bine telefonul, că au şi venit. La Nova Apaserv nu are cine să vină. Noi am sesizat deja defecţiunea la dispecerat şi ni s-a spus că în weekend nu are cine să lucreze aşa că ne programează pentru luni", declară Decebal Ungureanu, preşedintele Asociaţiei 9.

Şi nu numai la Asociaţia 9 sunt astfel de probleme, ci în mult mai multe, oamenii reclamând astfel de defecţiuni în nenumărate rânduri.

 

Spune-ne opinia ta