Vara- sanie şi iarna- căruţă! Planuri pentru adăpostirea persoanelor fără adăpost pe timp de ger!

Vara- sanie şi iarna- căruţă! Planuri pentru adăpostirea persoanelor fără adăpost pe timp de ger!
Nefericiţii fără acoperiş deasupra capului vor avea unde să se adăpostească la iarnă, dacă planul municipalităţii în privinţa preluării a două imobile de la Ministerul Educaţiei va funcţiona.

Primarul Cătălin Flutur spune că încep demersurile pe lângă Minister pentru preluarea în domeniul public al Primăriei a Şcolii 3 şi a Grădiniţei 8 care nu mai sunt în prezent funcţionale.

"Adică ar fi funcţionale dar nu au elevi. Ne gândim la modul foarte serios să folosim Şcoala 3 care are absolut toate utilitţile pentru perioada de iarnă, adică temporar, pentru a oferi adăpost persoanelor fără adăpost pe perioada de ger- este una dintre obligaţiile noastre, nu avem altă locaţie. Anul trecut sau acum doi ani am folosit centrul Elena Doamna, iar nouă ni se potriveşte foarte bine acel spaţiu, are centrală proprie, trebuie doar să-l dotăm cu cazarmament", explică primarul.

Ulterior iernii, însă, clădirea ar putea fi folosită pentru mutarea unui serviciu al primăriei care acum funcţionează într-un spaţiu foarte restrâns.

"Chiar avem ideea de a muta tot ce înseamnă Serviciul Public Local de Asistenţă Socială din sediul care este impropriu din Centrul Vechi, să-i mutăm acolo ca să aibă grijă şi ca să folosim spaţiul care este adevat, pe acest domeniu, urmând ca spaţiului respectiv să-i găsim o altă întrebuinţare. Grădiniţa 8 este din Săvenilor, ieşirea spre Răchiţi, nu este funcţională. Acolo a fost o solicitare din partea Bisericii pentru a acorda curtea şi spaţiul de acolo pentru o nouă biserică. Dar primul pas pe care trebuie să-l facem noi este să le preluăm în domeniul public sau privat, în funcţie de situaţia lor juridică, ca ulterior să le putem da o altă destinaţie", susţine Cătălin Flutur.

Potrivit primarului, acel spaţiu ar putea fi folosit pentru o cantină, dacă există o parohie care să dorească să se ocupe de o asemenea activitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

astăzi, 20:49
1987

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

astăzi, 20:02
735

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
498

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...