Unirea României cu Republica Moldova ar putea declanşa un război civil!

Unirea României cu Republica Moldova ar putea declanşa un război civil!
Eventualitatea unei uniri a Republicii Moldova cu România ar putea duce la declanşarea unui război civil, crede preşedintele Congresului comunităţilor ruse din Moldova, Valeri Klimenko, citat în ediţia online a cotidianului Adevărul. El a făcut această afirmaţie, ca răspuns la o serie de declaraţii ale fostului prim-ministru moldovean, Mircea Druc, care făcea referire la posibilitatea unirii celor două state.

"Unirea României cu Moldova este posibilă doar în rezultatul unui război civil", a spus Klimenko. El este de părere că, în cazul în care un astfel de demers s-ar realiza, va apărea "un număr impunător de oameni care se vor opune acestui lucru şi care vor fi gata inclusiv să apere statalitatea Moldovei cu arma în mână".

Mai mult, Klimenko crede că, dacă se va declanşa un război civil în Republica Moldova, în conflict s-ar implica, pe lângă Federaţia Rusă, şi alte state, reprezentate prin comunităţi minoritare în această ţară: " Sunt mai mult decât sigur că în cazul unei confruntări civile, care ar fi provocată de dorinţele unora de a alipi Moldova la România, în acest proces s-ar fi implica şi Ucraina, şi Bulgaria, şi Turcia. Şi atunci, va fi foarte grav".

Fostul premier moldovean Mircea Druc a declarat recent că "în România există forţe politice care ar putea susţine intenţiile legale ale ruşilor de a-şi întoarce Crimeea în schimbul recunoaşterii de către Rusia a divizării ilegale a României în anul 1940 în Moldova şi România".

Klimenko a explicat de ce nu este posibil un asemenea scenariu. El a evidenţiat faptul că Basarabia şi Crimeea au situaţii total diferite din punct de vedere istoric. "Crimeea este rezultatul unei decizii voluntariste a unei persoane, care pe atunci conducea Uniunea Sovietică - Nikita Hruşciov", iar "împărţirea teritoriului în Basarabia este rezultatul celui de-al doilea război mondial".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
117

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
253

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...