Un nou demers pentru redeschiderea Vămii Racovăț

Un nou demers pentru redeschiderea Vămii Racovăț

Aproape șapte ani au trecut de când punctul de trecere a frontierei de la Racovăț, de la granița cu Ucraina, a fost înschis pentru reabilitare. An de an au fost făcute numeroase demersuri pentru redeschiderea Vămii, dar nu s-a concretizat nimic până acum.

În cursul acestei săptămâni prefectul Dan Nechifor a avut o întâlnire cu deputatul Nicolae Petrețchi, din partea minorității ucrainene, cu care a discutat și de problema Vămii Racovăț.

"Am discutat probleme legate de minoritățile ucrainene din județul Botoșani și am pus pe tapet inclusiv problema Vămii Racovăț. Dumnealui a spus că singura problemă ar fi constituirea unei comisii mixte româno-ucraineană pentru stabilirea unei date concrete de deschidere a Vămii Racovăț și a celei de la Vicovu de Sus. Din discuțiile avute a spus că încearcă să faciliteze o întâlnire cu ambsadorul Ucrainei și să stabilim concret date pentru deschiderea Vămii", a declarat prefectul Dan Nechifor. 

Lucrările de modernizare la Vama Racovăț au început în anul 2010 dar au fost sistate la scurt timp, constructorul intrând în insolvenţă. În vara anului 2014 lucrările au fost reluate, investiția fiind finalizată. 

 

Spune-ne opinia ta