Un individ, două infracţiuni similare, două condamnări!

Un individ, două infracţiuni similare, două condamnări!
Nu i-a fost suficient un "stagiu" după gratii, a ţinut neapărat să mai facă unul, pentru aceeaşi faptă. Ca atare, o instanţă a Judecăriei Botoşani s-a văzut nevoită să pronunţe una dintre cele mai mari pedepse, tocmai pentru repetiţia aceleiaşi infracţiuni.

Vorbim despre un individ din Durneşti, care marţi a fost condamnat la 9 ani şi două luni de închisoare, cărora li se adaugă alte 296 de zile după gratii, pentru viol cu repetiţie. Primul viol a avut loc în noiembrie 2011. Atunci, o tânără de 24 de ani, angajată ca gestionară la un disco-bar din Truşeşti, tocmai terminase programul de muncă şi a plecat singură spre casă, pe jos. Din spate, tânăra a fost surprinsă de individ, care, în ciuda eforturilor, a imobilizat-o şi a violat-o.

Arestat imediat, Ionuţ R. a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare. Executarea pedepsei a început pe 28 noiembrie 2011 şi urma să expire pe 26 mai 2016, dar pe 30 iulie 2015 Judecătoria Botoşani i-a admis cererea ce liberare condiţionată, ieşirea din penitenciar având loc la începutul lui august.

Numai că în prima zi de libertate, individul s-a intersectat pe un drum din sat cu o fată de 18 ani. Nici nu a stat mult pe gânduri, a intrat după ea în curte, a imobilizat-o şi a târât-o pe un câmp unde a violat-o. Cum era de aşteptat, fata nu a ascuns nenorocirea, aşa că individul a ajuns iar după gratii, mai întâi în arest preventiv.

Trimis în judecată pentru viol şi violare de domiciliu, individul a fost găsit vinovat şi condamnat la 9 ani şi două luni de închisoare, la care se adaugă şi restul din pedeapsa anterioară rămasă neexecutată. Sentinţa este definitivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1216

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5111

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1752

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...