Un individ, două infracţiuni similare, două condamnări!

Un individ, două infracţiuni similare, două condamnări!
Nu i-a fost suficient un "stagiu" după gratii, a ţinut neapărat să mai facă unul, pentru aceeaşi faptă. Ca atare, o instanţă a Judecăriei Botoşani s-a văzut nevoită să pronunţe una dintre cele mai mari pedepse, tocmai pentru repetiţia aceleiaşi infracţiuni.

Vorbim despre un individ din Durneşti, care marţi a fost condamnat la 9 ani şi două luni de închisoare, cărora li se adaugă alte 296 de zile după gratii, pentru viol cu repetiţie. Primul viol a avut loc în noiembrie 2011. Atunci, o tânără de 24 de ani, angajată ca gestionară la un disco-bar din Truşeşti, tocmai terminase programul de muncă şi a plecat singură spre casă, pe jos. Din spate, tânăra a fost surprinsă de individ, care, în ciuda eforturilor, a imobilizat-o şi a violat-o.

Arestat imediat, Ionuţ R. a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare. Executarea pedepsei a început pe 28 noiembrie 2011 şi urma să expire pe 26 mai 2016, dar pe 30 iulie 2015 Judecătoria Botoşani i-a admis cererea ce liberare condiţionată, ieşirea din penitenciar având loc la începutul lui august.

Numai că în prima zi de libertate, individul s-a intersectat pe un drum din sat cu o fată de 18 ani. Nici nu a stat mult pe gânduri, a intrat după ea în curte, a imobilizat-o şi a târât-o pe un câmp unde a violat-o. Cum era de aşteptat, fata nu a ascuns nenorocirea, aşa că individul a ajuns iar după gratii, mai întâi în arest preventiv.

Trimis în judecată pentru viol şi violare de domiciliu, individul a fost găsit vinovat şi condamnat la 9 ani şi două luni de închisoare, la care se adaugă şi restul din pedeapsa anterioară rămasă neexecutată. Sentinţa este definitivă.

 

Spune-ne opinia ta