Un dealer auto incaseaza cea mai mare amenda pentru spam din Romania: 10.000 de lei!

Un dealer auto incaseaza cea mai mare amenda pentru spam din Romania: 10.000 de lei!
Numarul amenzilor pentru mesajele electronice comerciale nesolicitate (asa numitul spam) a crescut exponential in 2008, iar in luna ianuarie a acestui an, un dealer auto a fost amendat din aceasta cauza cu 10.000 lei, cea mai mare amenda pentru spam din Romania, pana in prezent, a declarat joi pentru HotNews.ro, Liviu Nistoran, presedintele ANC.

In martie 2008, firma de recuperare credite Urban si Asociatii a primit prima amenda din Romania pentru spam prin posta electronica, in timp ce in 2007, Vodafone a fost primul operator local amendat pentru spam pe telefonul mobil.

Presedintele autoritatii nu a dorit sa dea mai multe detalii, mentionand insa ca saptamana viitoare autoritatea va prezenta o situatie detaliata a sanctiunilor acordate pentru comunicarile electronice nesolicitate.

Amintim ca in martie 2008, firma de recuperare credite Urban si Asociatii a primit prima amenda din Romania pentru spam prin posta electronica din partea ANRCTI, in timp ce in 2007, Vodafone a fost primul operator local amendat pentru spam pe telefonul mobil de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

In luna mai 2008, autoritatea de reglementare de atunci (ANRCTI) anunta aplicarea a inca opt amenzi pentru comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice in valoare de 9.000 lei si o amenda pentru nefurnizare de informatii in valoare de 1.000 lei.

Sursa: Hot News

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
247

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...