Un botoșănean a murit, iar soţia sa, însărcinată, şi fiica lor de 2 ani au fost rănite într-un accident

Un botoșănean a murit, iar soţia sa, însărcinată, şi fiica lor de 2 ani au fost rănite într-un accident
Un tânăr de 25 de ani din Botoşani a murit, iar soţia sa, care era însărcinată, şi fiica lor, în vârstă de doi ani, au ajuns la spital în comă după ce maşina în care se aflau s-a izbit frontal şi a intrat sub un tir, pe DN 17, în dreptul localităţii bistriţene Josenii Bârgăului.
 
Accidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, jurul orei 02.00, pe DN 17, în dreptul localităţii Josenii Bârgăului, unde şoferul unui autoturism, în care se mai aflau soţia lui de 21 de ani şi fiica lor de doi ani, a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un TIR, relateaza Mediafax.

În urma impactului, şoferul autoturismului a murit pe loc, iar soţia sa, care era însărcinată, a fost grav rănită, ea fiind preluată în comă de o ambulanţă. De asemenea, a fost rănită grav şi fiica celor doi, în vârstă de doi ani. Atât tânăra, cât şi fiica acesteia au fost duse la spital.

 Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, circulaţia pe DN 17 a fost blocată timp de aproximativ trei ore în zona localităţii Josenii Bârgăului.

Conform bistriteanul.ro, soferul TIR-ului sub care a intrat familia din Botoşani povesteşte şocat că maşina a trecut pe contrasens şi s-a izbit de el. TIR-ul era încărcat cu pui de o zi şi mergea de la Oradea la Focşani. "Am permis de 30 de ani, dar nu am putut face nimic pentru a evita accidentul. A intrat pe contrasens... Eu am frânat, am tras cât mai pe dreapta dar nu am putut evita... a intrat foarte tare în curbă", a povestit şoferul TIR-ului.

Primii care le-au acordat ajutor răniţilor au fost doi tineri din Suceava care mergeau la facultate, la Cluj. Şoferul spune că maşina în care se afla familia din Botoşani i-a depăşit cu un minut înainte de a se produce tragedia: "Ne-au depăşit şi la nici un minut s-a întâmplat tragedia asta... Nu am văzut momentul impactului dar am ajuns foarte repede, am fost prima maşină aici şi am văzut şoferul ieşit pe geam şi ne-am dat seama că nu are nicio şansă... era mort. În partea cealaltă soţia respira şi era o fetiţă de un an şi ceva, peste amânoi, cu faţa în jos. Şi fetiţa respira. Un pic aşa am stat în cumpănă... să îi mişcăm, să nu îi mişcăm... dar când a început să plângă fetiţa am luat-o de acolo şi am învelit-o cu pături. Am aştepat să vină echipajele care au scos-o apoi pe doamnă. Au stat mult în spatele nostru şi ne-au depăşit... cred că se grăbeau".

Fetiţa de doar doi ani se afla pe bancheta din spate alături de mamă. Micuţa a fost aruncată în urma impactului pe scaunele din faţă iar tinerii care au oprit să le dea primul ajutor au reuşit să o scoată afară. Mama a rămas încarcerată şi a fost nevoie de ajutorul pompierilor pentru a o scoate dintre fiarele maşinii.
 
"Maşina în care se aflau trei persoane a intrat sub TIR şi şoferul a fost prins sub bord. Noi am intervenit pentru descarcerare. Am tăiat uşa, am desprins borul şi am scos şoferul care din păcate era decedat. Misiunea a fost destul de dificilă deoarece maşina a fost puternic avariată. În primele minute am reuşit să scoatem din maşină persoanele rănite după care, în decurs de o jumătate de oră, a fost scos şi şoferul", a explicat plt. maj. Florin Rânziş, şeful gărzii de intervenţie a ISU BN.

Poliţiştii au început o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de producerea accidentului şi care au fost motivele pentru care şoferul a trecut pe contrasens. Ei iau în calcul mai multe ipoteze: fie şoferul a adormit la volan, fie i s-a făcut rău, fie a avut viteză prea mare când a intrat în curbă şi din acest motiv a trecut pe contrasens.

"Accidentul s-a produs în condiţiile în care conducătorul unui autoturism care venea dispre Suceava şi se îndrepta spre Bistriţa, în localitatea Josenii Bârgăului, a intrat puţin pe contrasens, loc unde s-a colizionat frontal cu un TIR care circula din sens opus. Traficul în zonă este blocat şi deviat pe alt traseu pentru maşinile mici", a declarat insp. Claudiu Prodan de la Serviciul Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud.

La faţa locului au ajuns două autospeciale SMURD şi o două ambulanţe. Autospecialele au preluat fetiţa şi pe mama acesteia şi le-au transportat direct la computerul tomograf, ambele fiind în comă.
 
"La locul accidentului am constatat prezenţa a trei victime: şoferul era decedat, cu leziuni incompatibile cu viaţa, un copil de doi ani cu politraumatisme, în stare comatoasă şi o femeie însărcinată, politraumatizată şi în stare comatoasă. În urma CT-ului, în cazul femeii, s-au determinat focare hemoragice la nivelul ambelor emisfere cerebrale în evoluţie iar fătul este mort, pronosticul este rezervat", a explicat dr. Călin Ganea, medic şef Ambulanţa Bistriţa. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
124

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
90

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
82

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...