Tupeu! De unde au ajuns să ia unii botoșăneni apă pentru a uda!

Tupeu! De unde au ajuns să ia unii botoșăneni apă pentru a uda!
Unii cetățeni din județ au găsit o metodă de a fenta plata unor facturi mari la apă, chiar dacă ceea ce fac este o ilegalitate.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, spune că are informații că pe rețeaua de alimentare cu apă de pe traseul Copălău-Flămânzi sunt persoane care rup sigiile de la hidranții pentru incendii de pe domeniul public pentru a folosi apa în gospodărie, la udat.

Toma a cerut în cadrul ultimei ședințe a Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv ca la nivelul societății să se constituie o comisie de control care să verifice aspectele sesizate. 

Cei care apelează la o astfel de metodă nu plătesc niciun leu pentru apa pe care o consumă.

"Este o perioadă de secetă și având un consum mare echilibrarea se face foarte greoi. Eu locuiesc la casă și mă preocupă mai puțin udatul gazonului pentru că înțeleg despre ce este vorba dar acest lucru nu îl înțeleg toți cetățenii din județul Botoșani. S-a constatat pe rețeaua de pe traseul Copălău-Flămânzi că sunt unii cetățeni care abuzează și udă chiar și cu hidrantul în curte. Am cerut să se facă o comisie mixtă să meargă în teren să verifice dacă există acest aspect, pentru că este deranjant. Pe domeniul public avem hidranți pentru incendii și periodic dispare sigiliul de pe acești hidranți. Mă deranjează că în momentul de față nu avem o unitate de măsură, un apometru, să știm ce cantitate de apă pleacă pe respectivul traseu și să vedem prin diferență la cât se facturează, se încasează, dacă există pierderi", a declarat Liviu Toma.

În cazul în care se va dovedi că există persoane care folosesc apa de la hidranți va fi sesizată și Poliția.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
110

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
825

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...

Bac 2018: Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu!

astăzi, 17:06
210

La nivelul județul Botoșani, peste 2900 de absolvenți de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română, în cele nouă centre de examen. Marti este...