Triplarea taxei de poluare, valabila de la 15 decembrie. ADICA DE IERI!

Triplarea taxei de poluare, valabila de la 15 decembrie. ADICA DE IERI!
Taxa de poluare scapa de sub control! In aceasta dimineata, mai multi botosaneni s-au plans ca, desi se stia ca taxa de prima inmatriculare se va tripla de la 15 decembrie, de la Finantele locale au aflat ca trebuie sa achite de astazi valoarea triplata a acestei taxe!

Motivul? “Pentru ca ieri Ordonanta de Urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial, iar actul normativ dispune ca ordonanta intra in vigoare in momentul publicarii acesteia in Monitorul Oficial", declara Dan Nechifor, seful Administratiei Finantelor Publice Botosani. Dan Nechifor a precizat ca oamenii sunt incurcati la Registrul Auto Roman, din aceasta cauza ajungand atat de tarziu sa plateasca. "Oricum, normele pentru noi sunt clare! Noua taxa se va percepe inclusiv pentru cererile depuse la organul fiscal si nesolutionate pe data de 8 decembrie", a adaugat seful AFP Botosani.

Taxa a fost publicata, insa Executivul nu a primit aviz favorabil din partea Comisiei Europene, a precizat Camelia Spataru, purtatorul de cuvant al Guvernului, pentru Evenimentul Zilei. Mai mult, autoritatile nu specifica data de la care intra in vigoare noile niveluri ale taxei, ci doar perioada cat sunt exceptate de la plata autoturismele cu capacitatea cilindrica mai mica de 2.000 cmc, inmatriculate pentru prima data in Romania sau in alt stat membru.

Potrivit actului normativ, exceptia se va aplica in perioada 15 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009. Totusi, atat reprezentantii Ministerului de Finante, cat si cei ai Fondului de Mediu sustineau ca data de la care se tripleaza taxa este 15 decembrie, asa cum au anuntat membrii Cabinetului Tariceanu.

Daca ea a fost publicata in MO fara precizari clare, Ordonanta intra in vigoare in momentul publicarii ei!

Noul cuantum al taxei de poluare se aplica incepand cu 15 decembrie. Din cate stiu, inca nu s-a primit un raspuns de la Bruxelles“, a declarat pentru acelasi cotidian Mihai Toti, seful Fondului de Mediu, institutia care aduna banii din aceasta taxa.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
132

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
100

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
272

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...