Trei retineri in cazul talhariei de la Casa de amanet!

Trei retineri in cazul talhariei de la Casa de amanet!
Polițiștii botoşăneni au identificat trei tineri, suspecți de săvârşirea tâlhăriei de la Casa de amanet Fabio, de pe strada Griviţa, care a fost spartă în noaptea de marţi spre miercuri. Față de cei trei s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Marţi, în jurul orei 23.10, Poliţia municipiului Botoșani a fost sesizată cu privire la faptul că în aceeaşi seară, în jurul orei 23.00, două persoane necunoscute, având feţele şi mâinile acoperite, au pătruns într-o casă de amanet din municipiul Botoșani şi, amenințând gestionarul cu un obiect ce părea un pistol, au sustras o cantitate de aur în bijuterii, după care au părăsit în fugă locul faptei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Botoşani, cu sprijinul tehnic şi operativ al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, precum şi în urma percheziţiilor efectuate la locuinţele unor persoane fizice, în municipiul Dorohoi, au fost identificaţi Vacariu Andrei, de 24 ani, Adascalitei Ionuţ, de 25 ani, şi Blanaru Dragoş, de 26 ani, toţi din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, ca fiind principalii suspecţi de săvârşirea faptei reclamate.

Poliţiştii au luat faţă de aceştia măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca astăzi, 7 iunie a.c., să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

"În sarcina suspecţilor s-a reţinut faptul că, în seara de 5 iunie, în jurul orei 23.00, în timp ce B. Dragoş asigura locul faptei din exterior, V. Andrei şi A. Ionuţ, având feţele şi mâinile acoperite, au pătruns în casa de amanet şi, amenințând gestionarul cu un pistol, au sustras aproximativ 440 grame aur în bijuterii, creând în dauna părţii vătămate un prejudiciu estimat la aproximativ 80.000 lei", a declarat Daniela Ghiorghiescu, purtator de cuvant de cuvant in cadrul IPJ.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru a stabili toate împrejurările în care s-a comis fapta şi respectiv întreaga activitate infracţională a suspecţilor.

Andrei Vacariu: Reţinut de poliţişti, lăsat liber de magistraţi!  

In urma cu doar câteva zile, Andrei Vacariu scăpase de arestul preventiv după ce fusese implicat într-un accident rutier!

Pe 2 iunie, Andrei Vacariu, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Italia, pe Bulevardul Victoriei din municipiul Dorohoi, efectuând manevre de mers înapoi pentru a ieşi dintr-o parcare, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus regulamentar determinându-l pe şofer să frâneze brusc, pentru a evita o coliziune.

În aceste împrejurări, între cei doi conducători auto a avut loc un conflict verbal. Mai mult, când celălalt şofer a coborât din maşină, Andrei Vacariu l-a accidentat intenţionat, după care a părăsit locul faptei.

Andrei Vacariu a fost depistat în scurt timp de către poliţişti. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului, Andrei Vacariu este cercetat pentru lovire sau alte violenţe, conducerea pe drumurile publice a aunui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului.

De asemenea, faţă de Andrei Vacariu poliţiştii au dipus măsurii reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, în vederea arestarii preventive, măsură care nu a fost acceptată de magistraţi. 
 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
388

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
688

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
193

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...