Tragedia din saivan - Verdictul autorităților: "Multe dintre oi au murit sufocate!"

Tragedia din saivan - Verdictul autorităților: "Multe dintre oi au murit sufocate!"

   Foto: www.opiniatimisoarei.ro

Un caz cutremurător zguduie lumea oierilor, a crescătorilor de animale din România! Munca unui fermier a fost sfâşiată în câteva minute. Totul s-a întâmplat ieri noapte, iar crescătorul în stare de șoc nu își dă seama ce bestii puteau să îi atace saivanul.

Din primele concluzii ale autorităților se pare că lupii au fost cei care au dat atacul în mod mișelesc in localitatea Cadăr, din județul Timiș, și au omorât sute de oi și miei, iar imaginile sunt de coșmar. La saivanul oierului s-au adunat rând pe rând polițiștii, primarul localității dar și jurnaliști locali toți cu propria anchetă defășurată printre zecile de cadavre mutilate care arată că între animale și fiare s-a dat un război dureros, relatează agrointel.ro.

Se pare că lupii sunt cei care au dat atacul și au lăsat pagube imense în exploatația oierului care în total deține 1.600 de capete.

Primele estimări arată că de fapt doar câteva animale au fost efectiv atacate și omorâte iar celelalte s-au speriat, s-au împins unele în altele și au murit sufocate. Oierul exclude un atac efectuat de mâna vreunui dușman și pune totul pe seama fiarelor sălbatice.

„Acum ne-am uitat mai bine, am și vreo 4-5 câini si unul din ei e mușcat de bot, probabil cum s-a luptat cu animalele. Sigur a fost un atac al animalelor sălbatice. Din cate am inteles de la autoritati, a mai fost un atac si la o alta stana, dar acolo este vorba doar de cateva capete. Aici este vorba de peste 100 si ceva de oi mature, si miei, 200 si ceva de capete. In total ar fi peste 300 de capete care sunt moarte dintr-un total de aproape 1600 cate am eu… Este vorba despre lupi sau șacali, dar mai mult ca sigur lupi. Am mai avut probleme si am mai tot sunat la autoritati sa ia masuri. Sa nu spun saptamanal, dar din doua in doua saptamani dau tarcoale. La alte saivane nu am avut probleme. Au mai prins cate una, asta este, dar acum chiar mi-au dat in cap”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Stelian Zeic, proprietarul mioarelor.

Citeste si: VIDEO Sute de oi ucise! Oierul este în stare de șoc: "Tremur tot. Nu știu ce a fost!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...