Tot mai puțini: mai puține nașteri, mai puține căsătorii, mai puțini cetățeni. Doar decesele sunt mai multe în România

Tot mai puțini: mai puține nașteri, mai puține căsătorii, mai puțini cetățeni. Doar decesele sunt mai multe în România

Datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că România pare intrată pe o pantă a descreșterii populației pentru a cărei stopare administrația statului încă nu a găsit soluții.

Mai mult, cifrele INS arată că sporul natural negativ al populaţiei României s-a accentuat, în luna iunie a acestui an, fiind de 1,4 ori mai mare decât cel din aceeaşi perioadă din 2019.

Practic, la nivelul lunii iunie din acest an, numărul născuţilor - vii a fost mai mic cu 1.263 comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, în timp ce numărul persoanelor care au decedat a fost cu 544 mai mare față de aceeași perioadă.

Populaţia României a înregistrat un spor negativ de 1,4 ori mai mare decât cel din luna iunie 2019, de -6287 persoane faţă de -4480 persoane.

În perioada analizată, în mediul urban s-a înregistrat decesul a 10.356 de persoane, iar în mediul rural decesul a 10.717 de persoane. Faţă de luna iunie din 2019, numărul persoanelor care au decedat a crescut cu 353 de persoane, în mediul urban, şi cu 191 de persoane, în mediul rural.

Totodată, numărul căsătoriilor înregistrat în iunie 2020 a fost cu 8.702 (!) mai mic decât cel consemnat în aceeaşi lună din anul precedent.

De asemenea, numărul naşterilor a scăzut faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, atât în lunile martie, aprilie, mai, cât şi în luna iunie.

Sporul natural s-a menţinut negativ în luna iunie 2020, decedaţii având un excedent faţă de născuţii-vii de 6.287 persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
570

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
828

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
36

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...