Telemedicina moderna, servicii de imagistica prin Rezonanta Magnetica, la Botosani!

Telemedicina moderna, servicii de imagistica prin Rezonanta Magnetica, la Botosani!
Medicina moderna la Botosani, prin unul dintre cele mai moderne servicii de imagistica. Functionabil de astazi, centrul de imagistica prin Rezonanta Magnetica, adus in Botosani de o firma privata, isi propune sa mai realizeze o premiera!

"Vom inaugura cu aceasta ocazie si conceptul de telemedicina. In principiu, rezultatele vor fi date in maximum 24 de ore prin internet, dupa ce pacientii vor fi investigati aici de catre cei care coordoneaza activitatea aparatului la Botosani. Li se va comunica rezultatul prin intermediul internetului sau al celor de la RMN din Botosani", a precizat medicul Liviu Ghebac, specialist cu competenta de imagistica.

Aparatul a fost deja pus in functiune si au fost deja facute primele investigatii.

Rezonanta Magnetica permite diagnosticul leziunilor mici din maduva spinari si creier, evalueaza cu mare acuratete modificarile musculo-articulare din patologia ortopedica-traumatologica, vizualizeaza vasele sangvine similar examenelor angiografice, caracterizeaza formatiunile tumorale sau afectiunile tumorale ale tesuturilor moi, apreciaza morfologia si functia cardiac si detecteaza cu mare acuratete modificarile organelor abdominal si pelvine.

Prin toate aceste avantaje, rezonanta magnetica creste acuratetea diagnosticului si permite dianosticarea si stadializarea corecta a diferitelor afectiuni (tumorale, inflamatorii, metabolice sau degenerative).

Pentru cresterea acuratetei diagnosticului, uneori este necesara administrarea intravenoasa de substante de contrast. Volumul injectat este mic, maxim 20 de mililitri, iar efectele lor secundare sunt neglijabile si rare.

Substantele sunt avizate de Ministerul Sanatatii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
109

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
85

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
152

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...