Functionarii care lucreaza cu fonduri UE nu mai primesc sporul de 75%

 Functionarii care lucreaza cu fonduri UE nu mai primesc sporul de 75%
Functionarii din ministerul Agriculturii, atat de la nivel central, cat si local, precum si cei ai ministerului de Finante care au atributii in gestionarea fondurilor europene nu vor mai beneficia de sporul de 75%.

Acesta este decizia de astazi a senatorilor, care au admis o cerere de reexaminare a presedintelui Basescu, arata NewsIn.

Presedintele Basescu a cerut in luna octombrie 2008 Parlamentului adoptarea unei ordonante de urgenta a Guvernului Tariceanu, prin care sa nu se mai acorde sporul de 75% din salariu pentru functionarii din cele doua ministere care asigura asistenta in vederea atragerii fondurilor europene.

Sporurile pentru unii functionari din ministerul Agriculturii si ai Finantelor fusesera acordate in 2006, insa in 2008 Parlamentul nu a fost de acord cu eliminarea acestora propusa de Tariceanu si a respins ordonanta care abroga articolul referitor la acordarea beneficiilor respective.

In cererea de reexaminare, Basescu recomanda aprobarea ordonantei si eliminarea sporurilor motivand ca, intrucat doar anumite structuri beneficiaza de respectiva majorare salariala, se creeaza o discriminare fata de personalul din celelalte ministere care, desi lucreaza cu fonduri UE, nu primeste sumele respective.

Comisia pentru Buget a dat raport favorabil cererii presedintelui, iar in plen cererea de reexaminare a presedintelui a fost adoptata cu 71 de voturi pentru, 10 impotriva si trei abtineri.

Legea, ce are caracter ordinar, merge la Camera Deputatilor de competenta decizionala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
118

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
221

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
352

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...