Taranii din Piata Centrala, suparati ca nu au fost lasati sa isi vanda marfa!

Taranii din Piata Centrala, suparati ca nu au fost lasati sa isi vanda marfa!
Scandal, plansete, rugaminti pentru ca, in cele din urma, toata lumea sa fie fericita! S-a intamplat in Piata Centrala a municipiului Botosani. Legea e lege, spun taranii, dar nu si pentru ei.

Dupa ce mai multi botosaneni au ajuns la spital din cauza ca au consumat lapte si smantana din piata, lucratorii Directiei Sanitar-Veterinare au decis sa puna in aplicare normele in vigoare, norme pe care, insa, nimeni nu le respecta pana acum.

Motivul invocat de vanzatori este simplu: pentru un litru de lapte nu este nevoie de autorizatie! Pentru ca, in lipsa certificatelor de producatori si a autorizatiilor sanitare, accesul in hala de lactate a fost interzis, oamenii au facut scandal, din care nu au lipsit lacrimile.

Taranii nu au ezitat sa isi insire pe jos produsele, in fata halei, iar botosanenii prezenti in piata au sarit repede in apararea lor.

"Nu stiam ca pentru un litru de lapte am nevoie de certificat. Macar daca ni se spunea ca avem nevoie de hartii, acum nici nu am cu ce sa ma intorc acasa, s-au plans vanzatorii de ocazie.

Cumparatorii au fost si ei impresionati, asa ca, in final, agentii de ordine au cedat si au permis accesul in hala, dupa ce taranii au promis ca vor intra in legalitate.

"Oamenii au fost informati cu privire la conditiile impuse pentru vanzarea acestor produse. Au avut o perioada de acomodare, au avut timp să faca toate demersurile necesare pentru obtinerea documentelor. Trebuie sa inteleaga insa ca legea e lege si ca trebuie respectata, au spus reprezentantii DSVSA Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
307

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
523

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
155

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...